Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Trucuri pentru cea mai bună îngrijire a unei mașini rulate Cât timp și cât de bine va rezista mașina voastră va depinde de cât de bine aveți grijă de ea. Ocupați-vă de întreținerea regulată a anvelopelor pentru a putea circula cu mașina cât mai mult timp. 

Întreținerea devine și mai importantă dacă se întâmplă să fiți proprietarii unei mașini second hand.Când cumpărați o mașină rulată de la un dealer autorizat, aveți siguranța că nu veți avea probleme majore din punct de vedere tehnic și că beneficiați și de garanție după achiziționarea mașinii. 

Dar mașinile rulate necesită o atenție sporită pentru a fi în cea mai bună formă o lungă perioadă de timp. 

Dacă sunteți șoferi cu experiență știți că îngrijirea regulată și de bază reprezintă soluția potrivită  pentru a vă menține mașina în cea mai bună stare. Iată câteva sfaturi utile.

Aveți grijă de sistemul de răcire

Există multe părți din mașină care sunt foarte importante și esențiale pentru longevitatea și performanța vehiculului vostru. Furtunurile prin care circulă lichidul de răcire se uzează de-a lungul timpului. Este important să le verificați în mod regulat pentru a descoperi eventuale probleme.

Țineți cont că toate tipurile de furtunuri existente trebuie înlocuite la timp. Dacă neglijați acest aspect, vehicul vostru poate suferi defecțiuni în cel mai inoportun moment.

Când pompa de apă trebuie înlocuită sau reparată va curge apă. Dacă dimineața sub mașină descoperiți apă sub mașină, înseamnă că există probleme la pompa de apă sau la vreo garnitură, iar dacă vedeți curs un lichid verde (antigel) înseamnă că a curs lichidul de răcire. 

De asemenea, asigurați-vă că schimbați lichidul de transmisie de fiecare dată când schimbați lichidul de răcire. Experții recomandă schimbarea lichidului de răcire la fiecare 30.000 -40.000  kilometri

Motoarele mașinilor funcționează la temperaturi foarte ridicate și este foarte important să mențineți sistemul de răcire în stare excelentă, mai ales în cazul mașinilor rulate.

Verificați uleiul în mod regulat

Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a vă menține mașina în stare perfectă. Schimbările regulate ale uleiului vor menține părțile în mișcare ale motorului bine lubrifiate și vor preveni deteriorarea cauzată de frecare.

Verificați nivelul uleiului și completați-l la timp. Va trebui să ștergeți joja de ulei și să o înmuiați până la capăt pentru a descoperi exact nivelul de ulei. Cel mai bine este să faceți acest lucru dimineața când motorul este oprit și rece. De asemenea, asigurați-vă că mașina este parcată pe o suprafață plană.

Trebuie să adăugați câte un litru de ulei de fiecare dată, nu trebuie să exagerați, pentru a nu afecta motorul. De obicei, cantitatea de ulei este de 1 litru la fiecare 1000 de kilometri. Cantitatea poate fi mai mare dacă motorul mașinii voastre consumă combustibil și împreună cu el și ulei. 

Dacă trebuie să schimbați mai des uleiul, să zicem la aproximativ 500 de kilometri, mergeți cu mașina la un service auto pentru a vedea ce probleme sunt. 

Schimbați filtrele de ulei și aer

Producătorii de automobile recomandă verificarea uleiului la fiecare plin de combustibil. De asemenea, este indicat să verificați filtrele de aer și să le înlocuiți de fiecare dată când schimbați uleiul.

Culoarea și natura uleiului care se scurge indică multe despre starea de sănătate a motorului. Dacă descoperiți că uleiul care curge este de culoare neagră și plin de depuneri înseamnă că ceva este în neregulă cu motorul. Bucățile de metal din uleiul drenat indică, de asemenea, defecțiuni iminente.

O modalitate ușoară de curățare a sistemului este scurgerea uleiului, înlocuirea filtrelor și umplerea cu ulei sintetic care va ajuta la eliminarea oricărei depuneri. Circulați cu mașina pentru aproximativ 100 de kilometri și apoi schimbați uleiul. Repetați această procedură timp de două până la trei ori până când uleiul devine curat. Dacă problemele persistă, este timpul să mergeți la un mecanic.

Verificați frânele

Verificați frânele cel puțin o dată la doi ani. Aceasta va ajuta la menținerea etrierilor și a altor componente în stare bună.

Ridicați mașina pe platformă și verificați frânele. Dacă lichidul este curat, acesta arată că sistemul este în stare bună. Dacă lichidul de frână este negru închis, cu depuneri, atunci sistemul de frânare are nevoie de o revizie. 

Înlocuiți furtunurile de frână și verificați rotoarele pentru a vă asigura că totul este în stare bună.

Spălați-vă mașina în mod regulat. Dacă observați că apa nu alunecă pe suprafața mașinii, este timpul să o ceruiți. Vopseaua și ceara vor  proteja caroseria și contribui la îndepărtarea ruginei și a coroziunii.

Dacă aveți nevoie de o mașină rulată de cea mai bună calitate, vizitați parcul auto online al Auto Rulate București

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne