Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Știi cum să testați o mașină pe care vreți să o cumpărați?Senzația de la volan este cea care ne determină să luăm decizia de a încheia tranzacția. În timp ce vânzătorul dorește să încheie tranzacția, cumpărătorul trebuie să se asigure că va alege mașina care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului său.

În acest articol vă vom oferi câteva indicii despre cum să testați mașina pe care vreți să o cumpărați pentru ca alegerea pe care o faceți să fie una potrivită pentru dvs. Dacă veți testa mașina care vă place vă veți putea face o idee generală despre mașină pentru a vă da seama dacă aceasta se potrivește nevoilor dvs. 

Investigație

Este indicat să cunoașteți piața foarte bine înainte de a cumpăra o mașină. Documentați-vă foarte bine cu privire la caracteristicile mașinilor: dimensiuni, capacități, putere, consum de carburant etc.

Faceți o listă cu calitățile pe care ar trebui să le aibă mașina pe care o căutați în funcție de utilizarea pe aveți de gând să o dați mașinii, o mașină de familie, pentru toate tipurile de teren etc. Analizați zona în care locuiți și pe unde aveți de gând să mergeți cu mașina. Drumurile sunt asfaltate sau nu, orice informație este importantă când vine vorba de alegerea unei mașini. 

Apoi, verificați ce alte lucruri ați dori să aibă mașină și faceți o listă cu acestea. Este vorba despre lucruri indispensabile (radio, GPS, tapițerie din piele, sisteme de securitate etc.)?

În cele din urmă, verificați foarte bine prețul. Se potrivește bugetului dvs.? Amintiți-vă că există multe alte cheltuieli dincolo de cumpărarea unei mașini. Deși există trucuri pentru a face economie, odată achiziționată o mașină, costurile de întreținere și deprecierea variază foarte mult în funcție de fiecare model.

După ce ați efectuat toate aceste verificări, trebuie să testați mașina. Verificați dacă mașina pe care ați ales-o este cea de care aveți nevoie.

Înainte de a porni

Încercați să cunoașteți foarte bine vehicul, uitați-vă cu atenție la mașină, verificați toate spațiile, apoi porniți motorul, așezați-vă pe scaunul șoferului și în fiecare dintre scaune, verificați spațiul de depozitare și înainte de a porni dați-vă seama dacă mașina vă satisface nevoile.

Înainte de a o circula puțin cu mașina și de a lua o decizie, puneți-vă următoarele întrebări:

Este ușor de intrat și ieșit din vehicul?

Există suficient spațiu pentru cap, șolduri și picioare? Nu uitați să verificați și scaunele din spate.

Poziția de conducere este confortabilă?

Stați prea jos sau prea sus în mașină?

Poate fi reglat volanul în înălțime și adâncime pentru o mai bună ajustare?

Scaunul este confortabil? Este ușor de reglat? Spătarul poate fi ajustat corespunzător?

Sunt comenzile ușor de citit și de utilizat?

Cum este vizibilitatea? Nu uitați să verificați oglinda retrovizoare și oglinzile laterale.

Sunt pedalele bine plasate și corespund tipului de corp? Pot fi ajustate?

Portbagajul este suficient de mare pentru nevoile dvs.? Spațiul este curat sau prezintă crăpături? De asemenea, verificați cum arată spațiul portbagajului atunci când pliați bancheta din spate.

Nu ignorați tehnologia de care dispune vehicul. Atingeți comenzile. Porniți aerul condiționat și telefonul mobil pentru a verifica dacă aveți nevoie de un specialist pentru a le sincroniza sau, dimpotrivă, acestea sunt intuitive.

Având în vedere că achiziționați o mașină second hand, asigurați-vă că toate dotările de care dispune mașina funcționează. În unele cazuri mașina poate dispune de un radio, dar acesta să nu funcționeze sau se întâmplă ca aparatul de aer condiționat să nu funcționeze cum trebuie.

Deschideți capota mașinii și verificați motorul. În cazul unei mașini rulate trebuie să verificați dacă nu există scurgeri, pete, cabluri fisurate…că totul este în stare perfectă.

În mișcare

Cine vinde mașina se va așeza mai întâi la volan și va începe să vă povestească despre avantajele mașinii. Abia apoi vă va permite să vă urcați la volan. În timp ce proprietarul se află la volan, evaluați mașina din punctul de vedere al pasagerului. Verificați vizibilitatea, confortul și zgomotul. Ca recomandare, nu efectuați testul cu radioul deschis, deoarece acesta poate să vă distragă atenția de la test și să mascheze un zgomot important.

Înainte de a începe să conduceți, reglați scaunul, centura de siguranță și oglinzile. Opriți radioul pentru a auzi motorul etc.

Și dacă nu aveți timp să faceți toate aceste lucruri, Auto Rulate București vă pune la dispoziție mașini second hand de cea mai bună calitate ce au revizie făcută la livrare și verificare completă, pe lângă 1 an garanție, service personal și service post vânzare etc. Contactați-ne, căci nu veți regreta! 

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne