Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Sfaturi privind vânzarea mașinii tale second handSfaturi privind vânzarea mașinii tale second hand

Vânzarea unei mașini rulate în vremuri de criză are avantaje și dezavantaje. Pe de o parte, există mai mulți șoferi dispuși să cumpere o mașină second-hand. Pe de altă parte, există și lichidități mai puține în rândul cumpărătorilor, care tind să reducă costurile și să renegocieze prețurile. Cum să realizezi o vânzare de succes în acest context? Iată câteva indicii. Sperăm să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Cunoașterea pieței

Primul pas este să afli care este valoarea mașinii în cauză și să stabilești un preț rezonabil de vânzare. Acest lucru trebuie făcut în mai multe moduri:

Ceri o evaluare din partea unor profesioniști din domeniu (mecanici, comercianți, revânzători etc.).

Te consulți cu compania de asigurări cu privire la valoarea reală a mașinii pe piață.

Afli cât cer alți proprietari de vehicule similare.

Cât valorează mașina

Pentru a stabili prețul final de vânzare, folosește următorul truc. Fă o medie între prețul oferit de dealeri și prețul oferit de persoanele particulare.

Pune-te în locul cumpărătorului

Atunci când o persoană decide să cumpere o mașină rulată, nu numai îți oferă banii, ci și încrederea. Spre deosebire de vehiculele noi, mașinile uzate au un trecut pe care cumpărătorul nu-l cunoaște. Evită răspunsurile evazive și răspunde la toate întrebările care ți se pun, într-un mod clar și sincer.

Cumpărătorul trebuie să cunoască istoria mașinii: dacă a avut unul sau mai mulți proprietari, dacă a stat în garaj sau afară, dacă a fost folosită în activitatea profesională sau pentru uz familial, dacă i s-au făcut toate reviziile necesare în timp util. De asemenea, trebuie să ai toată documentația cu care poți dovedi cât de îngrijită a fost mașina. Asta l-ar putea ajuta să ia o decizie.

Este vital să demonstrezi că ești la curent cu toate plățile și că vehiculul a trecut de controalele ITP. Arată-i acestuia toate facturile de la îmbunătățirile pe care le-ai făcut. Acestea îi vor întări încrederea cumpărătorului. Dacă acesta îți cere să meargă puțin cu mașina înainte de a o cumpăra, nu refuza fiindcă i se va părea că ascunzi ceva.

Evidențiază calitățile

Cele două criterii esențiale care afectează evaluarea unei mașini sunt vechimea și kilometrajul. Aceste date ar trebui să apară întotdeauna într-un anunț. Alte detalii interesante sunt cele de mai jos. Examinează-le și plasează-le în anunțul tău în ordinea importanței:

  • Marcă și model.
  • Informații cu privire la faptul că vehiculul nu a suferit accidente.
  • Informații despre reviziile făcute.
  • Starea șasiului și a caroseriei.
  • Numărul de proprietari pe care l-a avut.
  • Starea motorului, tipul de combustibil pe care îl folosește și consumul.
  • Starea tapițeriei.
  • Accesoriile de siguranță și confort.
  • Prețul.

Imagine

Nu este suficient ca mașina să fie în stare bună, trebuie să și arate așa. Curățenia, ordinea și atenția la detalii întăresc senzația de mașină îngrijită. Ca proprietar trebuie să faci curățenie în mașină, să aspiri, să o parfumezi, să o ceruiești și în același timp să acorzi atenție componentelor mecanice și structurale.

Nu trebuie doar să o speli minuțios și să cureți temeinic interiorul său, există și alte modalități de pregătire a mașinii de vânzare, pentru a obține un preț bun.

Este indicat să faci minim șase fotografii pentru anunțul cu vânzarea: două laterale, una frontală, una din spate, una cu interiorul și una cu motorul. Așa vei demonstra că nu ascunzi nimic.

Unde poți găsi cumpărători?

Una dintre cele mai vechi strategii de marketing sunt prietenii și cunoștințele. Poți spune prietenilor că îți vinzi mașina, nu vei avea nimic de pierdut.

Poți pune anunț de vânzare în geamul mașinii. Oricine va trece prin fața mașinii tale va observa că este de vânzare.

Poți da anunț în presă sau pe site-urile de anunțuri de pe internet sau poți apela la profesioniști. Cu alte cuvinte poți apela la noi, la Auto Rulate București.

Noi îți oferim toate sfaturile necesare privind vânzarea mașinii într-un mod cât mai avantajos pentru tine. De asemenea, îți oferim șansa de a-ți vinde mașina în regim de consignație. Nu vrem să ne lăudăm, dar crede-ne, suntem cea mai bună soluție pentru vânzarea într-un timp cât mai scurt și la cel mai bun preț a mașinii tale.

Contactează-ne și te vei convinge că ai luat cea mai bună decizie!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne