Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Sfaturi privind cumpărarea unei mașini decapotabileCaroseria decapotabilă este, probabil, cea mai apreciată caroserie dintre toate care există pe piață. De puține ori va deveni o achiziție rațională, cel mai probabil va fi o decizie luată cu inima. Pentru că, până la urmă, are unele limitări care nu apar la alte tipuri de vehicule și unele dezavantaje evidente. De asemenea, și elemente pozitive care vor fi foarte apreciate de urmașii săi.

Cunoscute, de asemenea, sub numele de cabrio, roadster, convertibil sau spyder, sunt acele modele care pot circula și fără acoperiș. Cererea actuală nu este prea mare, iar numărul de opțiuni disponibile a fost redus în timp. Oricum, există încă producători dispuși să parieze pe decapotabile, așa că vă vom oferi câteva sfaturi esențiale privind cumpărarea unei astfel de mașini.

Descriere

Primul lucru de spus este că, prin concepția lor, aceste vehicule derivă de obicei din coupe. O dezvoltare de la zero ar fi prea scumpă, astfel încât acestea derivă de obicei dintr-o mașină cu trei uși care a fost restructurată prin renunțarea la acoperiș. Deși, încă mai există modele concepute drept convertibile de la începutul procesului. Prin urmare, nu provin din niciun alt exemplar (a se vedea Mazda MX-5 sau Mercedes SL).

Particularitatea decapotabilelor este că există toate tipurile de măsuri, începând de la mai puțin de 4 metri lungime și până la 5 metri lungime. În mod normal, se împart între decapotabile compacte și decapotabile mari, marcând aproximativ 4,40 metri ca punct de inflexiune. Mărimea poate determina numărul de locuri avute.

Tipuri de decapotabile

Cei care caută decapotabile trebuie să știe să facă diferența între diferitele tipuri existente și să aleagă modelul care se potrivește cel mai bine gusturilor sau nevoilor lor. Vom vorbi despre cele mai răspândite pe piața actuală. Termenii precum cabrio, decapotabil sau roadster care în trecut au avut o semnificație destul de precisă, nu prea vă ajută prea mult, deoarece unele mărci le folosesc în mod interschimbabil urmând doar criterii de marketing.

Pe scurt, am putea începe numind mașini decapotabile acele modele cu un acoperiș practic, în care se menține stâlpul C și o pânză care înlocuiește materialul care înainte era din tablă. Următorul pas ar fi acoperișurile din pânză care sunt adăpostite într-un compartiment din zona portbagajului, o schemă care poate fi adoptată și de hardtop-ul retractabil al modelelor coupé-cabrio. În cele din urmă, sunt cele care au un panou rigid, retractabil, dintr-o singură bucată și evidențiază o siluetă recognoscibilă.

După cum am văzut, există două grupuri principale, clasificate după materialul acoperișului. Cele cu acoperiș din pânză au avantaje precum simplitatea sau greutatea mai mică, dar și un preț mai accesibil. Dezavantajele sale ar fi izolația mai redusă sau posibilitatea ca mașina să poată fi vandalizată ușor. Pe de altă parte, hardtop-ul retractabil iese în evidență datorită izolației bune sau pentru că nu distruge atât de mult estetica vehiculului, dar sunt mai scumpe, mai grele și mai predispuse la avarii.

Tipul de deschidere, de asemenea, trebuie să luat în considerare de cei care caută un model decapotabil. Există încă câteva exemplare cu deschidere manuală, în principal cele care acoperiș de pânză. De obicei sunt ușor de utilizat, trebuie doar să desprindeți siguranța, să glisați în poziție și să blocați din nou. Fiind un sistem atât de simplu este de obicei destul de ieftin. Cele cu deschidere electrică sunt mai confortabile, deoarece este suficient să se apese pe un buton, astfel încât acoperișul să se deschidă sau să se închidă. Cu toate acestea, un astfel de sistem se poate strica ușor.

Înainte am menționat despre sistemul de izolare al decapotabilelor și modul în care mașinile cu acoperișuri dure, retractabile le întrec pe cele cu acoperiș din pânză în privința acestui aspect. De asemenea, trebuie spus că acum acoperișurile din pânză au mult mai mult succes, deoarece au mai multe straturi și oferă o izolație fonică remarcabilă la care strămoșii lor nu ar fi visat niciodată. De asemenea, reușesc să se izoleze destul de bine în cazul temperaturilor extreme, deși odată cu trecerea timpului va fi necesar să se verifice dacă nu există fisuri.

Dincolo de aceste aspecte, atunci când cumpărați o decapotabilă acordați atenție interiorului, portbagajului, motorului și cutiei de viteze, siguranției și dotărilor, prețului. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, dacă apelați la echipa Auto Rulate București, cu siguranță veți intra în posesia unei mașini așa cum vă doriți.

Din dorința de a oferi clienților noștri cele mai bune mașini rulate de pe piață, astfel încât să reușim să îi satisfacem pe deplin, în parcul nostru auto online punem la dispoziția lor o gamă extrem de variată de mașini second hand. Dacă nu găsiți ceea ce vă place, nu-i nimic. Spuneți-ne ce model de mașină vă doriți, iar noi v-o aducem pe comandă. Satisfacția vostră stă la baza succesului nostru.

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne