Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Obiceiuri proaste care îți distrug mașinaLucrurile vor dura mai mult dacă ai grijă de ele și le vei trata bine. Și mașinile nu sunt excepția care confirmă regula, nici pe departe. Poate că neglijarea mașinii sau neacordarea de atenție modului în care anumite componente funcționează, poate părea o chestiune banală, dar nu este deloc. Ceva care pare inofensiv poate deveni, în timp, o problemă reală.

Nu ne referim doar la faptul că aceste comportamente pe care le vom aminti mai jos, presupun o cheltuială suplimentară și că vei pierde și bani. Multe dintre aceste obiceiuri pot afecta sistemele și, pe termen lung, îți pot pune în pericol propria ta siguranța și te pot împiedica să o vinzi la un preț bun. 

Dacă vei ține cont de ele, le vei putea remedia astfel încât mașina să arate mult mai bine în momentul în care vei dori să te desparți de ea. 

Amânarea întreținerii

Poate nu-ți convine să cheltuiești bani în atelierul auto, însă întreținerea mașinii tale este vitală pentru longevitatea sa. Întreținerea obișnuită include schimbarea uleiului și a filtrelor, precum și a lichidelor. Fiecare producător de vehicule specifică o rutină de întreținere diferită, pe care o poți găsi în manualul de utilizare.

Nu există nicio îndoială că necesită investiții de timp și bani, dar este o mică problemă atunci când o compari cu cât costă un nou motor sau transmisie. Mergi cu mașina într-un service care îți oferă garanție pentru serviciile sale. De asemenea, este bine să cumperi doar piese originale în cazul în care trebuie să înlocuiești vreuna. 

Conducerea cu anvelope uzate sau cu presiune incorectă

Anvelopele merită o atenție deosebită. Acestea fac parte din triunghiul de siguranță al mașinii și sunt esențiale, deoarece este singurul punct al mașinii care are contact direct cu solul. De aceea, nu trebuie să riști să conduci cu anvelope uzate. Dacă explodează o anvelopă în timp ce conduci, este posibil să pierzi controlul asupra autovehiculului tău și să ai un accident grav. Și dacă conduci un autovehicul cu pneuri neumflate corespunzător, pe ploaie, riscul de acvaplanare se multiplică. Da, ele sunt scumpe (mai ales dacă ai un SUV sau mașina ta este echipată cu pneuri foarte mari), dar costă mai puțin decât o mașină … sau o viață.

Nu vrem să intri în panică, dar nu distruge anvelopele. Nu uita să verifici presiunea. Acest obicei durează cinci minute și, umflate corect, pneurile vor rezista mai mult (nu se vor uza în mod neregulat, nici nu se vor deteriora mai devreme decât trebuie, iar mașina va consuma mai puțin combustibil).

Ignorarea luminilor de avertizare de pe bord

Când un indicator este aprins pe tabloul de bord, este important să rezolvi problema imediat. Dacă nu știi ce îți indică bordul, verifică manualul de utilizare sau sună mecanicul. Unele lămpi de avertizare de la bord te pot atenționa despre unele probleme foarte grave, cum ar fi scurgerea lichidului de răcire, care poate provoca supraîncălzirea motorului. O reparație preventivă împiedică adesea rezolvarea problemei.

Amânarea spălării mașinii

Fără o îngrijire corespunzătoare, chiar și cea mai bună vopsea se va decolora din cauza acțiunii poluanților industriali și a traficului sau a ploii acide. Prin urmare, este bine să-ți speli mașina frecvent. Poți să o speli chiar tu sau poți să mergi cu ea la o spălătorie auto. 

Există situații în care curățenia este mai importantă, cum ar fi atunci când conduci pe drumuri cu zăpadă undea fost împrăștiată sare pentru a evita formarea de polei. Și în timpul verii este esențial să protejezi mașina contra razelor solare puternice.

Dacă șosea este aglomerată, condu încet și menține distanța corespunzătoare față de vehiculul anterior. După ce te întorci din călătorie, încearcă să speli mașina cât mai curând posibil. De asemenea, este indicat ca mașina să aibă un interior curat . De asemenea, nu uita să speli și motorul din când în când.

Pe lângă aceste obiceiuri proaste mai există și altele. Tot obiceiuri proaste sunt condusul agresiv sau prea încet, forțarea abreiajului sau sprijinirea mâinii pe schimbătorul de viteză.

Toate aceste obiceuri îți pot deteriora mașina, iar atunci când vei dori să o vinzi va fi destul de dificil să obții prețul dorit. Din acest motiv, îți recomandăm să ai grijă cât de bine poți de mașina ta. Iar dacă vrei să o vinzi la un preț avantajos să apelezi la Auto Rulate București. 

Mașina ta va fi verificată riguros de experții noștri și din momentul când va apărea în parcul nostru online de mașini second hand, cu siguranță o va remarca un potențial cumpărător.

Contactează-ne și îți vom oferi toate detaliile privind modalitățile de vânzare. De asemenea, te sfătuim să intri pe site și să citești despre serviciile pe care le oferim clienților noștri. 

 Suntem dealer-ul de care nevoie, colaborează cu noi și convinge-te!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne