Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Kilometraj mașină: care este limita pe care trebuie să o aibă o mașină în momentul cumpărăriiAtunci când cumperi o mașină second-hand, unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare este kilometrajul. La urma urmei, aceste date sunt foarte utile atunci când vine vorba de cunoașterea modului în care a fost utilizat vehiculul și de nivelul de uzură al elementelor sale mecanice.

De ce este atât de important kilometrajul mașinii?

Multe dintre componentele mecanice ale unui vehicul au o dată de expirare marcată de numărul de kilometri efectuați. Acesta este cazul, de exemplu, al bujiilor (aproximativ 20.000 de kilometri), al centurii de distribuție (90.000 km) sau al anvelopei (între 40.000 și 50.000 de kilometri).

Prin urmare, numărul de kilometri realizat de mașina second hand pe care doriți să o cumpărați este o informație foarte utilă atunci când vine vorba de a ști care vor fi următoarele sarcini de întreținere. Evident, este întotdeauna o idee bună să întrebați vânzătorului ce piese a înlocuit în ultimele luni.

Câți kilometri se pot parcurge cu o mașină?

Evident, motorul are și o anumită durată de viață utilă, măsurată de obicei în kilometri. În acest sens, cele care funcționează pe benzină, de obicei rezistă mai puțin decât cele pe motorină. De exemplu, un motor pe benzină are un timp înjumătățit cuprins între 250.000 și 300.000 de kilometri, în timp ce un motor diesel poate depăși 500.000 kilometri. În cazul vehiculelor de top, această ultimă cifră poate fi mai mare și poate fi de aproximativ un milion de kilometri.

Desigur, întreținerea este un punct fundamental în ceea ce privește atingerea acestor cifre. Nu înlocuirea anuală a uleiului, maxim la 15.000 de kilometri, precum și refuzul de a face o revizie și de a schimba diferitele filtre ale vehiculului, se poate transforma într-o reducere aparentă a duratei de viață utilă a unei mașini second hand.

Care este programul de întreținere al unei mașini second hand?

Toate vehiculele, în funcție de kilometrajul lor, trebuie să fie supuse unei serii de sarcini de întreținere. Acest lucru este unul extra față de revizia anuală ce trebuie făcută fiecărui vehicul:

La fiecare 10.000 sau 15.000 kilometri

1. Înlocuirea uleiului, a filtrului de ulei și a filtrului de aer

2. Completarea nivelelor de lichid

3. Reglarea tensiunii ambreiajului

4. Înlocuirea ștergătorului de parbriz

5. Verificarea sistemului electric

6. Alinierea roților

La fiecare 20.000 sau 30.000 de kilometri

1. Schimbarea plăcuțelor de frână

2. Strângerea ambreiajului și curelei motorului

3. Înlocuirea gazului refrigerator în aparatul de aer condiționat

4. Lubrifierea rulmenților

5. Înlocuirea bujiilor

La fiecare 50.000 kilometri

1. Schimbarea anvelopei

2. Revizia completă a sistemului electric

3. Ajustarea suspensiei sau înlocuirea amortizoarelor

4. Echilibrarea sistemului de injecție și a carburatorului

La fiecare 100 000 kilometri

1. Schimbarea curelei de distribuție a vehiculelor diesel

2. Echilibrarea cilindrilor motorului

3. Înlocuirea lichidului ambreiajului sau schimbarea piesei

Câți kilometri pe an ar trebui să aibă o mașină?

Aceasta este o problemă dificilă de elucidat. Cu toate acestea, o mașină privată, în medie este pregătită să călătorească între 18 000 și 25 000 de kilometri pe an, fără a întâmpina o problemă  mecanică sau de altă natură. Cu toate acestea, atunci când vorbim despre mașini high-end, această cifră poate fi semnificativ mai mare, deoarece motoarele cu care sunt echipate de obicei, sunt pregătite pentru a avea o viață mai lungă.

De exemplu, în conformitate cu aceste date, un Ford Focus diesel de 10 ani și 200.000 de kilometri la bord, cu condiția ca aceasta să aibă reviziile la zi, poate fi o bună achiziție, dacă prețul este convenabil.

Ce se întâmplă dacă kilometrii au fost modificați?

Nu ar trebui să cumpărați niciodată un vehicul al cărui kilometraj a fost modificat. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că cel care cumpără o mașină nu poate ști numărul exact de kilometri parcurși de vehicul și, prin urmare, este imposibil să știe starea sa reală. Cel puțin, dintr-o privire.

În mod evident, în cazul în care cumpărătorul este mecanic sau în cazul în care duce mașina la un atelier mecanic de încredere, este perfect posibil să afle dacă mașina are mai mulți kilometri  parcurși decât indică bordul. Cu toate acestea, este dificil de știu câți kilometri are cu adevărat. Prin urmare, deși prețul în aparență este bun, este mai bine să renunțați la această achiziție.

În acest caz este bine să vă îndreptați atenția spre parcul nostru auto. Auto Rulate București vă pune întotdeauna la dispoziție, mașini cu kilometri reali, garanție 12 luni, revizie la livrare și verificare completă etc. 

Profitați de avantajele pe care vi le oferim, căci nu veți regreta!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Call Now ButtonContacteaza-ne