Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Indicii care vă fac să bănuiți că mașina are mai mulți kilometri parcurși În articolul următor vă vom oferi câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă dați dați seama dacă mașina second hand pe care vreți să o cumpărați are mai mulți kilometri parcurși decât indică bordul.

Fiți atenți la uzura din interior

Acest sfat este unul clasic. Starea volanului, a schimbătorului de viteză, a frânei de mână și pedalelor este un indicativ privind uzura mașinii. Dacă mașina o achiziționați de la un particular, trebuie să țineți cont de toate acestea.

Deoarece acest sfat este unul clasic și vânzătorii profesioniști îl știu, este mai greu să îi prindeți, deoarece pot schimba unele piese (mai ales nuca de la schimbătorul de viteză, cauciucul de la pedale).

Anvelope

Verificați starea anvelopelor pentru a încerca să scădeți prețul, dacă acestea nu sunt în stare foarte bună. 

Anvelopele vă pot oferi mult mai multe informații. Din acest motiv, este bine să vă uitați la data fabricației a anvelopelor. Toate anvelopele au trecute săptămâna și anul fabricației (4 numere). 

După cum vă imaginați, trebuie să căutați data fabricației anvelopei pe laterala sa și să o comparați cu data fabricației mașinii. O mașină cu km puțini, ar trebui să aibă roți originale, care ar trebui să fie fabricate înaintea mașinii.

Veți găsi mașini cu mai puțin de 30.000 km și roți care nu sunt originale. Acest lucru este aproape întotdeauna semnal clar că mașina are mai mulți km decât indică bordul și că persoană care încearcă să vă vândă mașina încearcă să vă păcălească.

Avantajul acestei verificări este faptul că acest lucru poate fi dificil de corectat de către vânzător (este complicat, efortul este mare, este costisitor de schimbat roțile cu unele care se potrivesc). Acest lucru se poate aplica mașinilor care nu au mulți km.

Documentație

Documentația mașinii este o mină informativă și de aceea mulți vânzători încearcă să-i dea puțină importanță.

Încercați să analizați documentația în avans (cereți să vă fie trimisă prin e-mail), pentru a verifica dacă totul se potrivește.

Mai exact, cereți:

Certificatul de înmatriculare.

Fișa tehnică a vehiculului.

Rezultatul ultimului ITP(dacă a fost totul în regulă).

Cartea de service ( este posibil să nu v-o trimit, dar demonstrați-i proprietarului că ați vrea să o vedeți).

Este foarte important rezultatul de la ultimul control tehnic. Acest document conține multă informație, numărul de km parcurși de la ultima verificare etc.

De asemenea, este important să verificați dacă persoana care vrea să vă vândă mașina este proprietarul mașinii (poate vi se pare absurd acest lucru, dar există multe persoane necinstite), dacă cel care vinde mașina nu mai are încă rate de plătit pentru ea, dacă mașina nu a fost furată, dacă numărul din cartea tehnică coincide cu cel al mașinii.

În plus, este bine să vă interesați dacă există dublicat al fișei tehnice sau orice lucru care vi s-ar putea părea în neregulă.

Cartea de service

 Cartea de service este documentul căruia i se acordă o importanță mai mică și asta îl face special. Întotdeauna cereți-o. Verificați dacă mașina a avut parte de toate reviziile recomandate de producător și că datele și kilometrii se potrivesc.

Este destul de obișnuit ca oamenii să spună că au pierdut-o, dacă au un motiv să facă asta. Ei vor găsi diverse motive pentru a nu v-o arăta. Iar acest lucru ar trebui să vă pună semne de întrebare. 

 Este demn de remarcat faptul că unii producători schimbă cartea de service pe hârtie cu una în format electronic, care poate fi consultă chiar din mașină. În acest caz este imposibil să “se piardă”. De asemenea, este mai dificil să se detecteze eventualele falsificări și este posibil să nu fie întregistrate toate reviziile dacă acestea nu au fost făcute în atelierele mecanice oficiale. 

Dacă nu vă plac complicațiile și nici verificările, vă sfătuim să vizitați parcul nostru auto. Auto Rulate București vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini second hand, de cea mai bună calitate.

În parcul nostru auto, totul este pe bune. Sunt onești cu clienții noștri și ne străduim să le oferim doar mașini care au fost foarte bine întreținute și nu au avut probleme în trecut. 

Încrederea clienților în serviciile pe care noi le oferim este extrem de importantă. Prin urmare, cumpărați de la noi o mașină second hand, căci satisfacția va fi maximă. 

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne