Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Înainte de a cumpăra o mașină second hand realizați aceste revizii mecaniceCumpărarea unei mașini second hand este o sarcină dificilă pentru cei care doresc să facă o achiziție bună. Cei care sunt interesați să cumpere o mașină intră pe paginile de internet, citesc  anunțurile din ziare și când găsesc mașina care cred că li se potrivește, nu știu ce să verifice.

Înainte de a cumpăra o mașină rulată sau semi-nouă, luați în considerare recomandările experților.

Motor

Principalul lucru atunci când luați decizia de a cumpăra o mașină este starea motorului. Putem spune că starea motorului și a transmisiei reprezintă 60% din decizia de cumpărare.

În momentul în care vă aflați în fața unei mașini, trebuie să examinați:

Eventuale scurgeri de ulei de motor, de ulei de la cutie, de lichid de răcire, de lichid hidraulic, de apă din rezervorul de spălare a parbrizului și toate lichidele vehiculelor.

Eventuale urme de umiditate la îmbinările sau articulațiile de la blocul motor, la capul cilindrului, la cutia de transmisie etc. 

Curele, furtunuri și accesorii periferice ale motorului. Verificați starea lor, cauciucurile nu trebuie să fie cristalizate, curelele nu trebuie să prezinte fisuri sau fie rupe. Trebuie să întrebați dacă cureaua de distribuție a fost schimbată și la câți kilometri a fost schimbată.

Nivelul diferitelor lichide ale motorului. Un sfat pentru a identifica obiceiurile de întreținere este verificarea jojei de ulei. O tijă arsă indică faptul că schimbarea uleiului nu s-a efectuat la  kilometrii indicați.

Nivelul lichidului de răcire și starea optimă a rezervorului. În cel de-al doilea caz se poate verifica dacă lichidul de răcire a fiert sau dacă a fost supraîncălzit.

Kilometrajul corespunde cu vechimea mașinii. Mulți cred că o mașină cu kilometri puțini este mult mai bună. Ca o premisă, pentru a judeca starea motorului trebuie să ne raportăm la planul de întreținere. Un motor cu o mulțime de kilometri dar cu o întreținere periodică corectă este mai bun decât o mașină cu kilometri puțini și întreținere redusă. Nu vă uitați doar la kilometraj, verificați dacă mașina a avut parte de o întreținere corespunzătoare.

Transmisie

În timpul testului trebuie să examinați funcționalitatea  transmisiei. Examinați diferite situații legate de schimbări:

Cutia de viteze se menține în poziția sa sau nu.

Vitezele se schimbă ușor.

Circuitul pedalei ambreiajului este adecvat.

Țineți cont de zgomotul care se aude când schimbați vitezele.

În cazul transmisiilor automate, când faceți testul fiți atenți dacă transmisia trece prin toate treptele de viteză în modul Drive. Dacă are 4 trepte trebuie să treacă prin toate cele 4 trepte. La fel și în cazul în care are 5 sau 6 trepte de viteză. 

În cazul transmisiei manuale, evaluați răspunsul transmisiei în timpul depășirii și la urcarea pantelor.

Direcție și suspensie

Direcția este un sistem care poate fi verificat prin alinierea roților. Cu toate acestea, puteți efectua și teste prin eliberarea volanului la o anumită viteză și verificarea direcției în care o ia. Cu mașina parcată rotiți volanul și ascultați dacă se aude vreun zgomot, nu efectuați această operațiune pentru o perioadă lungă de timp, deoarece nu este recomandată. Analizând starea benzii de rulare, de asemenea vă puteți da seama dacă direcția și suspensia sunt în stare bună. 

În ceea ce privește suspensia și aceasta este, de asemenea, complexă și se verifică prin aliniere. Poate fi, de asemenea, inspectată vizual. Treceți degetul peste amortizor, în cazul în care există scurgeri, vă veți murdări degetul. Pentru a verifica brațele suspensiei, este posibil să trebuiască să vă aplecați puțin.

Sistem electric și electronic

Dacă sistemele anterioare vi s-au părut complexe, acesta este și mai dificil. În orice caz, starea electronică a vehiculului poate fi verificată prin intermediul unui scanner. Cu toate acestea, dacă puteți verifica starea bateriei, cablurile în general (nu ar trebui să existe cabluri înnădite), totul ar trebui să funcționeze. Este vorba de oglinzile electrice, geamurile electrice, agentul de dezaburire etc.

Pe lângă aceste revizii trebuie să aveți în vedere verificarea sistemului de frânare, care este cel mai simplu dintre toate. Componentele și modul său de funcționare sunt binecunoscute. Trebuie să verificați lichidul de frână, plăcuțele de frână etc.

Și dacă nu vreți să vă complicați cu aceste revizii mecanice, luați legătura cu Auto Rulate București, dealer-ul expert de care aveți nevoie. Dacă veți cumpăra o mașină second hand din parcul auto online de care dispunem, veți avea șansa de a achiziționa o mașină care are revizie la livrare și verificare completă.

În plus, aveți siguranța că achiziționați o mașină de cea mai bună calitate, întrucât toate mașinile puse la vânzare sunt supuse unui control riguros de către experții Auto Rulate cu scopul de  a oferi clienților mașini care să îi satisfacă. 

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne