Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Greutatea este mai importantă decât putereaCând vă uitați după mașini, fie pentru că vreți să o schimbați pe cea veche, fie pentru că vă place să studiați piața, unul dintre cele mai importante aspecte pentru voi este puterea. În parte, are sens. Faceți comparație cu alte modele și vă faceți o idee despre cât de bună este o anumită mașină. Dar, în realitate, această cifră nu este la fel de importantă precum greutatea unei mașini.

Auzim multe despre raportul putere / greutate când vine vorba de vânzarea de vehicule moderne de înaltă performanță. Acest lucru se datorează faptului că evoluțiile notabile ale puterii motorului din ultimii douăzeci de ani au depășit complet câștigurile nefericite în greutate în cazul majorității modelelor. De exemplu, actualul BMW M2 cântărește cu 200 de kilograme mai mult decât vechea generație M3 (E30), dar are aproape o putere dublă.

Problema raportului putere / greutate este că, în esență, este o modalitate de a ne minți pe noi înșine cu date statistice. Însăși noțiunea unei relații abordate implică faptul că puterea suplimentară poate cumva să echilibreze greutatea adăugată, nu? Prin urmare, nu trebuie să fie două mașini cu masă și cifre de performanță similare la fel de rapide pe o pistă de curse?

Răspunsul este dat de Jason Fenske, de pe canalul YouTube Engineering Explained, care analizează modul în care puterea și greutatea se afectează reciproc și de ce aceasta din urmă este cel mai important factor în determinarea performanței și distracției. Lucrul de reținut este că puterea este grea. Asta înseamnă că, cu cât o mașină are mai multă putere, cu atât va fi mai grea. De ce? Ei bine, dacă se dorește mai multă putere, este necesar un motor mai mare, un arbore de antrenare mai robust, o cutie de viteze mai puternică și frâne mai mari.

Cel mai bun exemplu pe care îl oferă Fenske se referă la sarcina aerodinamică. Un vehicul de 2.000 de kilograme care produce 1.000 de kg de sarcină aerodinamică poate genera 1,5 g de accelerație laterală într-o curbă, ceea ce este destul de bine. Acum, să zicem că aceeași mașină cântărește 1.000 kg și generează aceeași sarcină aerodinamică de 1.000 kg. Acest vehicul poate produce 2 g în accelerație laterală, deci poate merge mult mai repede fără a-și schimba puterea.

Fenske subliniază și alte aspecte de interes. Deși puterea este importantă pentru cifra de viteză maximă, curba de cuplu și forța sunt factori importanți în lumea reală. Cât de des accelerați până la 100 km / h și cât de des mergeți cu viteză maximă? În acest caz, nu totul se rezumă la caii putere.

Când o mașină pierde în greutate, se întâmplă tot felul de lucruri minunate. Mașinile mai ușoare pot folosi roți și anvelope mai ușoare, ceea ce le face și mai receptive. De asemenea, au consum mai bun fără a recurge la sisteme alternative de propulsie costisitoare. În plus, frânele și anvelopele nu se deteriorează la fel de mult ca cele mai grele cu un raport putere / greutate similar. Dacă mașina este ușoară, se economisesc bani și efort.

Problema este că este dificil de îndeplinit nivelurile preconizate de siguranță, confort și izolare fonică. Din fericire, tehnologia de fabricare a materialelor a avansat substanțial pentru a oferi toate avantajele de care se bucură până acum, permițând reducerea masei vehiculului și eficientizarea acestuia.

Așadar, atunci când alegeți o mașină nu vă uitați doar la putere, ci și la greutatea ei. Sau mai bine ne lăsați pe noi, cei de la Auto Rulate București să ne ocupăm de asta. Toate mașinile puse în vânzare în parcul nostru auto sunt riguros verificate de către specialiștii noștri. Voi nu trebuie decât să vizitați parcul și să vă alegeți de acolo mașina rulată care vă place. Vă vom oferi, de asemenea, toate detaliile despre ea, vă putem spune chiar și dacă este potrivită pentru voi, în cazul în care ulterior ne oferiți informații despre ce fel de mașină aveți nevoie.

Intrați în parcul nostru de mașini rulate, alegeți-vă modelul care vă place, de restul ne ocupăm noi. În cel mai scurt veți intra în posesia mașinii dorite, care cu siguranța vă va satisface pe deplin nevoile.

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne