Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Factori de luat în seamă când cumperi o mașină second hand



Dacă ai ajuns la decizia de a-ţi cumpăra propria mașină și după ce ai pus pe hârtie avantajele și dezavantajele de a cumpăra o mașină second hand ai ajuns la concluzia că o astfel de mașină este cea mai bună alegere la momentul actual, atunci trebuie să ţii cont de câţiva factori în ceea ce înseamnă alegerea mașinii second hand care te interesează. În ceea ce urmează vom discuta despre principalii factori de luat în seamă în acest proces.

Distanţa parcursă

Din moment ce ai ajuns la concluzia că o mașină este absolut necesară în viaţa de zi cu zi, înseamnă că zilnic trebuie să parcurgi o distanţă importantă pentru a rezolva treburile la job sau în privinţa familiei. Dacă a face naveta până la locul de muncă înseamnă o distanţă considerabilă de parcurs și trebuie să îţi mai duci și copiii la școală, atunci este bine să iei în considerare achiziţionarea unei mașini second hand cu un consum redus de carburant. Alegând astfel, vei reuși să economisești sume importante de bani în timp cu costul carburanţilor. Pe de altă parte, dacă îţi dorești o mașină doar pentru a „evada” mai ușor din oraș în zilele libere și să poţi rula fără probleme chiar și pe drumuri neasfaltate, atunci o mașină înaltă, poate chiar un 4×4 poate fi o alegere bună, dar aici trebuie să ţii cont de costul crescut al consumului de carburant.

Bugetul alocat pentru a deţine o mașină

Atunci când te decizi să cumperi o mașină, chiar dacă este una second hand, trebuie să știi că bugetul tău trebuie să acopere mai mult decât preţul achiziţionării mașinii. Trebuie ca în buget să ai sume alocate și pentru asigurări, eventual pentru înscrierea mașinii dacă nu este înscrisă, dar și pentru întreţinerea acesteia. Pentru că altfel poţi ajunge în punctul în care achiziţionezi mașina, dar nu o vei putea folosi încă de la început pentru că bugetul calculat iniţial nu a prevăzut și aceste cheltuieli care sunt legate de o mașină, fie ea și una second hand.

Stilul de viaţă

Fiecare persoană în parte și fiecare familie alege un stil de viaţă diferit. Stilul de viaţă este decisiv în alegerea unei mașini pentru că în funcţie de stilul de viaţă, mașină vă poate satisface nevoile sau nu. Dacă te bucuri de o familie numeroasă, iar plecarea în vacanţe înseamnă și copii pe bancheta din spate, atunci trebuie să te gândești la posibilitatea de a achiziţiona o mașină second hand de tip SUV, care să ofere suficient spaţiu pentru întreaga familie. Pe de altă parte, dacă ești doar tu cu partenerul/partenera, atunci poate chiar și o mașină de tip sport, cu doar două uși, să fie suficientă pentru nevoile de zi cu zi.

De unde cumperi acea mașină second hand?

Cei care s-au interesat cel puţin o dată de o mașină second hand, au remarcat cu siguranţă faptul că piaţa de mașini second hand din România este foarte mare. Fie că mergi la diverse târguri de mașini, fie că doar cauţi pe Internet, numărul de mașini second hand este uriaș. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent de unde cumperi o mașină second hand. Pentru că există tot felul de dealeri care aleg să ascundă diversele probleme ale mașinii, care nu oferă nici o garanţie cu privire la mașinile vândute și care odată ce s-au văzut cu banii în buzunar au dispărut și nu își asumă nici o răspundere cu privire la eventuale defecţiuni ale mașinii. De aceea, este recomandat să cauţi dealeri de mașini second hand de încredere, care oferă garanţii și care fac din acest domeniu un business profesionist în care satisfacţia clientului este pe primul loc. Iar un astfel de dealer de mașini second hand este Auto Rulate București.

Cum plătești mașina second hand

Uneori chiar și preţurile mașinilor second hand sunt destul de mari, mai ales dacă alegem o mașină bună și cu puţini kilometri la bord. Prin urmare, poate cauţi să cumperi mașina și în rate. Ei bine, la Auto Rulate București poţi alege să folosești cu credit bancar, dar poţi alege și o metodă mult mai avantajoasă, și anume achitarea unei masini second hand in rate fara dobanda. Prin urmare, dacă dorești să faci o investiţie într-o mașină second hand, nu rata șansa de a cumpăra masini second hand in rate fara dobanda.

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne