Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Factori care depreciază valoarea unei mașiniDeprecierea mașinii noastre este un lucru pe care nu-l putem evita. Se știe că atunci când ieșim pe ușa dealerului de mașini, putem pierde până la 25% din valoarea sa și această valoare poate crește dacă este o mașină de lux.

În acest articol vrem să vă reamintim principalii factori care depreciază valoarea mașinii. Dincolo de aspectele mecanice, dorim să amintim doar lucrurile care depind de voi pentru a evita deprecierea valorii mașinii voastre.

Culoare ciudată

Dacă vă gândiți să vă vindeți mașina, poate că nu ar trebui să o vopsiți într-o culoare neobișnuită sau să realizați picturi ciudate pe ea. Potrivit experților acest factor ar putea scădea prețul său destul de mult.

Culorile cele mai comune pot însemna o valoare mai mare a mașinii. Luați în considerare menținerea culorii originale a autovehiculului vostru și asigurați-vă că aceasta nu se deteriozează din cauza soarelui sau a coroziunii.

Echipamente externe

Deși pentru un iubitor de muzică difuzoarele puternice încorporate în ușă sunt grozave, pentru restul pieței acestea sunt un factor care depreciază valoarea sa într-o mare măsură.

La fel se întâmplă și cu luminile neonului prea strălucitoare și mai ales dacă a trebuit să modificați caroseria pentru a le monta pe mașină.

Fisurile de pe parbriz

Pentru ca parbrizul să arate mereu bine, trebuie să aveți mare grijă de el. Dacă acesta se fisurează, orice fel de fisură, fie mai mică sau mai mare va scădea din prețul mașinii. 

Un parbriz cu crăpături arată foarte vechi și uzat. În plus, va fi perceput ca fiind nesigur în ceea ce privește vizibilitatea. 

Jante în stare proastă

În momentul cumpărării unei mașini second hand, unul dintre primele lucruri verificate este starea anvelopei, aceasta îi spune cumpărătorului modul în care a fost folosit vehiculul și cât de bine întreținut a fost. Jantele în stare proastă scad prețul mașinii, de asemenea. 

Mașina nu dispune de manualul de utilizare

Manualul de utilizare rezolvă numeroasele îndoieli atunci când cineva vrea să cumpere vehicul. Și faptul că acesta lipsește ar putea determina cumpărătorul să vă ceară să scădeți prețul.

Anvelope murdare

La fel ca și jantele, anvelopele sunt importante, deoarece, dacă vindeți mașina cu anvelopele murdare, s-a putea să nu-i convină cumpărătorului. Astfel, valoarea mașinii poate scădea și în acest caz. 

Dacă doriți să vă vindeți mașina, investiți o anumită sumă de bani în spălarea și lustruirea acestora, este mai bine să investiți puțin pentru a scoate un preț bun când apare un cumpărător. 

Interioare murdare

Curățarea mașinii are de o importanță vitală atunci când prezentați mașina unui potențial cumpărător. Prea mult gunoi, tapițerie murdară sau pătată, un bord plin de grăsimi pot contribui la scăderea drastică a prețului.

Din acest motiv, nu uitați să mergeți cu mașina la spălătorie înainte de a o prezenta unui eventual cumpărător. 

Uzura excesivă a tapițeriei

Dacă curățarea mașinii este importantă, uzura scaunelor și tapițeriei este și mai importantă. Este bine să cumpărați niște huse frumoase pentru scaune. Veți îmbunătăți mult aspectul interiorului. Acesta va conta mult la prețul final al mașinii. O tapițerie ruptă poate scade mult prețul mașinii, cu siguranță nu vă doriți asta. Nu uitați că fiecare detaliu contează.

Urme de lovituri

Urmele de lovituri de pe caroserie strică impresia despre mașină, iar dacă un cumpărător își dă seama că există multe astfel de urme va avea motive întemeiate să scadă prețul. O lovitură sau o reparație de proastă calitate poate însemna obținerea unui preț mai mic decât v-ați fi dorit.

Sistem de divertisment

Înainte de a prezenta mașina unui cumpărător potențial, asigurați-vă că difuzoarele funcționează, că playerul nu prezintă defecțiuni, iar aparatul de aer condiționat funcționează regulat.

Dacă țineți cont de importanța lucrurilor pe care vi le-am spus în acest articol, veți putea vinde mașina la un preț mult mai bun. Așadar, luați aceste sfaturi în considerare dacă doriți să vă vindeți mașina.

De asemenea, vă recomandăm să luați legătura cu noi, cu echipa Auto Rulate București. Noi suntem dealer-ul expert de care aveți nevoie pentru a vă vinde mașina la un preț foarte bun. 

Contactați-ne pentru a vă oferi toate detaliile referitoare la cum puteți vinde mașina în cel mai avantajos mod posibil. Suntem aici pentru dvs.! Vă garantăm rapiditate, eficienţă, satisfacţie, printre altele. Vindeți-vă mașină prin intermediul nostru, căci nu veți regreta. 

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne