Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cumpărarea unei maşini second-hand nu seamănă cu alegerea unui tricou de pe umeraşul supermarket-ului. Sau din coş…Aceste două tipuri de cumpărături sunt complet diferite, nu pot fi tratate la fel; cine ar face acest lucru ar trebui să fie inconştient, căci se joacă în primul rȃnd cu siguranţa vieţii lui şi a familiei lui ori a pasagerilor din maşină, apoi cu confortul şi calitatea vieţii şi plăcerii lui şi a familiei lui şi în al treilea rȃnd cu buzunarul lui.

Am înţeles: doriţi să vă echipaţi existenţa cu o maşină second-hand – aici facem o mică pauză şi vă recomandăm cu toată căldura şi responsabilitatea maşinile unui dealer verificat, este vorba despre AUTO RULATE BUCUREŞTI, posesor al unui parc de maşini rulate dintre cele mai bune din Romȃnia şi Europa –, iar această maşină să fie una bună, care să vă mulţumească. Foarte bine!

Este una dintre cele mai bune opţiuni pe care o aveaţi la dispoziţie, oricum opţiunile nu sunt decȃt trei: cumpărarea unei maşini noi, cumpărarea unei maşini second-hand ori introducerea maşinii actuale în sistemul Buy-back).

Pentru aceasta ai nevoie, în primul rȃnd, de o serioasă cercetarea pieţei: Internet, anunţuri, reclame, întrebări şi răspunsuri, zvonuri etc. Dumneavoastră va trebui să cerneţi informaţiile cu grijă şi să alegeţi conştient şi bine. Un important specialist şi editor de profil a afirmat: “Faceți tot ce puteți înainte de a merge fizic să cumpărați mașina” – iar acest sfat este rodul unei lungi experienţe în domeniu, vă garantăm.

Aici intră modele, calităţi, mărci din zona sau oraşul Dumneavoastră. Cercetarea automobilelor avȃnd caracteristicile şi kilometrajul pe care îl căutaţi înseamnă, implicit, că sunteţi cei care, în acele momente, mobilizaţi (dinamizaţi) o parte bună a sistemului concurenţial din branşă. Interesant, nu?

La început vȃnzătorul poate să nu fie de acord cu preţul pe care îl puteţi oferi, dar nu vă descurajaţi, mai întrebaţi-l o dată, apoi schimbaţi sursa sau mai scoateţi nişte bani din cont (dacă puteţi…).

Urmărirea de către specialişti a achizițiilor de autoturisme noi și second-hand face posibilă furnizarea de informații detaliate despre prețuri. Iată ce spun specialiştii şi editorii diverselor publicaţii de profil: “Noi colectăm zeci de mii de tranzacții pe săptămână de la licitații en-gros, dealeri mari, dar şi mici, date de înmatriculare a vehiculelor, date de listare și alte surse. Aceste date sunt apoi curățate, analizate și trecute printr-un proces de modelare statistică”.

Unele dintre revistele auto – în special cele mai importante – sunt, de asemenea, utile pentru Dumneavoastră, căci, în afara prezentării mărcilor şi modelelor, cu toate informaţiile necesare, conţin o sumedenie de recenzii pe care le puteţi studia (însă fiţi atenţi la excesele de entuziasm  şi reduceţi mesajul la normal).

După cercetare urmează verificarea.Odată ce ați stabilit ce doriți să cumpărați, este timpul să verificați mașina rulată, să o puneţi la încercare și să vă asigurați că tot ceea ce vânzătorul spune despre ea este adevărat. Solicitaţi sau obţineţi (Inspectoratul Auto) raportul istoricului autovehiculului, pentru a fi confirmate citirea kilometrajului, istoricul bunului și rapoartele privind accidentele și pagubele produse de inundații.

Apoi, vă interesează, desigur, de unde cumpăraţi maşina către care v-aţi orientat: de la vȃnzători privaţi sau de la dealeri autorizaţi?

Vânzători privați

La vȃnzare din partea Dumneavoastră, dealerii obișnuiesc să plătească cu cel puțin 10% mai mult decât vânzătorii privați. La cumpărare din partea Dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de faptul că majoritatea persoanelor care vând mașini nu sunt agenți de vânzări profesioniști și nu sunt la fel de pricepuți la negocieri. Înainte de a plăti unui vânzător privat suma de bani, asigurați-vă de toate detaliile posibil rămase neverificate.

În general, procesul este mai dificil decȃt în cazul cumpărării de la un distribuitor autorizat, dar dacă intenţionaţi să salvaţi nişte bani şi dacă vȃnzătorul, în urma verificărilor, prezintă totuşi încredere, o astfel de achiziţie particulară ar putea funcţiona. Dar aceasta ar trebui să intre numai la capitolul “ofertă avantajoasă” şi nu neapărat la capitolul “cea mai bună ofertă”.

Dealeri

Serviciul oferit de un dealer autorizat poate avea avantaje substanțiale. În primul rând, este mult mai ușor să vă cumpărați maşina alegȃnd dintr-o gamă întreagă de autoturisme provenind de la o firmă de distribuție garantată decât să bateţi tot oraşul şi să pierdeţi ore şi zileîn căutareauneia potrivite gustului şi pretenţiilor Dumneavoastră. Şi pe care este posibil nici să nu o găsiţi.

Dealerii au, de asemenea, mai multe șanse să “facă curat” și să efectueze o inspecție de bază a unei mașini, plus că sunt guvernați de regulile unor organisme care lucrează în cadrele şi prerogativele legii. Tot specialiştii ne spun: “Atestarea dealerului şi prestanţa lui pe piaţă reprezintă o garanţie a unei bune afaceri”. Orice cumpărător ar trebui să întrebe cum vor fi onorate garanțiile și unde vor fi făcute toate reparațiile necesare.

Vom continua aceată temă într-un articol viitor. Pȃnă atunci, fiţi vigilenţi !

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne