Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cum se cumpără o mașină second hand fără să greșiți Când mergeți să cumpărați o mașină second-hand, să nu vă fie jenă să verificați orice. Verificați  motorul, caroseria, documentația, interiorul.

Cumpărarea unei mașini second-handeste ca și cum ați răsturna o monedă, uneori cade pe față și alteori nu. Dar din moment ce a venit timpul să vă schimbați mașina (și nu vreți să investiți într-una nouă), urmați aceste sfaturi, astfel încât șansa să fie de partea dvs.:

Origine și utilizare 

Primul pas bun este de a afla cum a fost folosită până acum mașina și care a fost membrul familiei care a folosit-o cel mai mult, precum și cele mai frecvente călătorii. Vă recomandăm mașinile care vin de la firmele de închirieri, deoarece întotdeauna au parte de cea mai bună întreținere. De asemenea, vehiculele de vârstă fragedă, care încă nu au nevoie de o întreținere costisitoare: schimbarea curelei, a frânelor, a ambreiajului.

Caroserie

Trebuie să verificați posibilele lovituri și starea vopselei. Uitați-vă cu atenție : ieșiți și urmăriți cu atenție mașina, deoarece puteți observa diferite nuanțe de culoare între niște părți de caroserie. Acestea sunt dovada că a fost lovită și a trebuit reparată. Dincolo de estetică, acest lucru a afectat o parte din interior.

Dacă problema se află pe capotă, aceasta se datorează faptului că a fost parcată în stradă și în soare și vopseaua a sărit. Aveți grijă: în timp, vopseaua poate sări și în alte zone.

Verificați și marginile portierelor și portbagajul. Acolo puteți vedea semne lăsate de banda utilizată la vopsirea autovehiculului. Nu sunt la vedere, dar arată că mașina a fost revopsită.

Boxe

Vedeți dacă boxele nu sunt oxidate. Dacă sunt, înseamnă vehiculul provine din zone cu temperaturi scăzute în care se presară multă sare pe șosele. În afară de ceea ce se vede cu ochiul liber, pot fi afectate unele componente mecanice ale zonei inferioare.

Interior

Nu vă mulțumiți cu confortul oferit de mașină. Acordați atenție și verificați dacă toate butoanele funcționează corect. Dacă apare o defecțiune, se poate datora unui contact necorespunzător al unei siguranțe sau a faptului că sistemul electric este defect.

În plus, ar trebui să verificați bine starea de uzură a diferitelor elemente: volan, schimbător de viteze,  lumini (și ștergătoarele), scaune, covorașe podea … Folosiți lupă, pentru că în cazul în care aceste elemente și-au pierdut textura în mod neuniform înseamnă că și utilizarea lor a fost neuniformă.

Priviți, de asemenea, dacă scaunele sau covorașele sunt arse. Acest lucru indică faptul că s-a fumat în interior (evident) și că proprietarul a fost foarte neglijent (și, probabil, a avut puțină grijă de vehicul în general).

Sub capotă, mister

Când ridicați capota, vedeți numai tuburi și cabluri care nu știți ce înseamnă. Chiar și așa, există puncte care vă pot da indicii. Verificați nivelurile de ulei, antigelul și lichidul de parbriz și asigurați-vă că bateria nu are rugină pe borne. Nu trebuie să fie un lucru negativ pentru vehicul, dar arată nepăsare din partea proprietarului.

Un alt punct pe care îl puteți verifica sunt șuruburile, dacă există semne evidente de uzură, veți ști că mașina are nevoie de o reparație importantă.

Comportament

Testați vehiculul în oraș și la drum lung. Trebuie să știți cum să răspundeți unei situații convenționale de trafic și trebuie să fiți mulțumiți de reacțiile sale. Mașina nu trebuie să-și piardă puterea sau să se audă vibrații ale motorului. Veți cumpăra o mașină second-hand și nu puteți sta cu teama că rămâneți în pană ori de câte ori porniți la drum.

Întreținere

Este important să cunoașteți starea în care s-a menținut vehiculul de când a părăsit dealerul, și nu numai pe cea curentă. Verificați dacă în cartea de întreținere există ștampile corespunzătoare  fiecărei revizii efectuate și că acestea au fost efectuate de profesioniști în domeniu. O reparație nu poate fi făcută oriunde: nu oricine se poate considera mecanic.

Verificați, dacă puteți, facturile și produsele utilizate. Un ulei sau niște plăcuțe de frână ieftine diferă de unele premium. Calitatea este esențială pentru viața viitoare a mașinii.

Fișa tehnică este, de asemenea, un bun indiciu. Verificați dacă vehicul a trecut toate ITP-urile de prima dată sau dacă a avut nevoie de mai mult de o încercare.

Dacă doriți să evitați toate aceste probleme, apelați la Auto Rulate București și aveți șansa să intrați în posesia unei mașini supuse unui control riguros. Vizitați parcul nostru auto online pentru a vă alege mașina pe care v-o doriți.  

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne