Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cum să cumpăraţi o maşină second-hand de la un dealer şi de ce trebuie să ţineţi cont pentru a nu fi înşelaţiAUTO RULATE BUCUREŞTI, jucător de top pe piaţa tranzacţiilor cu maşini second-hand, continuă în acest articol a vă oferi cȃteva sfaturi cu privire la aspecte pe care trebuie să le aveţi în vedere atunci cȃnd cumpăraţi o măşină rulată de la un dealer. Aceasta ferindu-vă şi de posibilitatea, atȃt de frecventă în această întreprindere, de a fi înşelaţi.

Începusem să vorbim în articolul trecut despre aşa-numitele “reparaţii” şi văcsuieli întreprinse de către aşa-numiţii “dealeri” de ocazie asupra avariilor grave ale maşinii, care îi afectează strcutura de siguranţă şi aliniamentul caroseriei. În plasa acestor speculanţi, care, desigur, vă oferă o maşină second-hand la un preţ mai mic, puteţi cădea foarte lesne dacă nu sunteţi atenţi.

Aceste “reparaţii” nu transformă nicidecum autovehiculul într-unul “bun”, aşa cum pretind ei, care sunt în  stare să şi “producă” o astfel de maşină din mai multe maşini avariate. Toate aceste maşini la un loc sunt maşini compromise, bune de casare – activitate care, din păcate, nu este impusă prin lege, permiţȃnd cumpărarea şi folosirea lor oneroasă.

Deci, nu vă zgȃrciţi la bani, căci “Scumpul mai mult păgubeşte şi leneşul mai mult aleargă”, spune un vechi şi bun proverb romȃnesc.

Apoi, nu vă luaţi după semnalele false aruncate prin presă de către înşelători precum că se supun oricăror verificări – ei şi maşina lor – privitoare la teste, serii ale pieselor mecanice, rulaj, kilometraj, carte service, căci toate acestea nu vor decȃt să creeze o falsă impresie de cinste şi transparenţă pentru a vă cȃştiga încrederea în scopul perfectării afacerii murdare.

Fiţi foarte atenţi, verificaţi documentele şi maşina cȃt mai scrupulos cu putinţă. Dar nu este oare mai uşor pentru a scăpa de această corvoadă să vă adresaţi unui dealer serios, precum AUTO RULATE BUCUREŞTI, care nu şi-a cȃştigat renumele decȃt lucrȃnd la cele mai înalte cote de profesionalism şi onoare? Noi credem că da, este mult mai uşor, curat şi profitabil.

Piaţa este plină de maşini furate, acoperite de o identitate falsă. Contrafacerea documentelor beneficiază de timp suficient, căci maşinile sunt închiriate şi utilizate pe termen lung. Samsarii încearcă să facă pierdută maşina prin schimbarea mai multor proprietari, ajutaţi de faptul că contractul de vȃnzare-cumpărare nu are elemente de protecţie, nu este standardizat în UE şi deci poate fi uşor falsificat.

Tot legat de aceasta, nu este necesar ca maşina şi documentele să coincidă, ci ele sunt separate în practica samsarilor; din fericire, metoda a fost diminuată prin intervenţia Certificatului de Autenticitate RAR. Dar, după cum se ştie, în domeniul înşelăciunii şi hoţiei nu există limite şi îngrădiri definitive şi perfecte…

Cȃnd plecaţi deci la achiziţionarea unui autoturism second-hand trebuie să fiţi foarte bine “echipaţi” cu toate informaţiile. Folosiţi ghidurile gratuite care se găsesc online şi pot fi descărcate cu privire la verificarea maşinilor second-hand din Romȃnia şi Uniunea Europeană. Sunt scrise foarte simplu şi elocvent, fiind uşor de înţeles, asimilat şi urmat.

Există, de asemenea, Inspectoratul Auto care vă poate veni în ajutor cu informaţii preţioase asupra datelor tehnice ale maşinii şi asupra statutului ei actual real.

Atenţie: alte înşelări de ultimă oră se bazează pe solicitări de depuneri de bani în contul personal şi de ridicări prin Moneygram, în cadrul tranzacţiei cu vȃnzător aflat în străinătate (Ungaria, mai ales)!

Cumpărarea unui autoturism din străinătate este puţin mai delicată decȃt achiziţionarea autoturismului din Romȃnia, în sensul că trebuie să acordaţi atenţie mai multor detalii: norme de poluare chimică, emisii de CO2 – detalii care duc la mărirea sumei iniţiale de bani destinate cumpărării, pe care v-aţi propus-o. Lasaţi la o parte “sfaturile” şi “binevoitorii”, aici nu este loc de asemenea piste false şi păguboase, ci de părera avizată şi serioasă a unui specialist RAR.

Reţineţi: orice autovehicul care face obiectul unei tranzacţii pe teritoriul României trebuie să deţină Carte de Identitate a vehiculului (CIV). Odată cu prezentarea vehiculului în vederea obţinerii CIV, RAR efectuează verificări cu privire la provenienţa autovehiculului, autenticitatea elementelor de identificare, norma de poluare chimică, emisiile de CO2 şi starea tehnică.

Acesta este motivul pentru care samsarii nu doresc să prezinte vehiculul importat la RAR în vederea obţinerii CIV, dorind să transfere astfel asupra noului deţinător întreaga responsabilitate a oricărei neconformităţi a maşinii rulate.

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Call Now ButtonContacteaza-ne