Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cum îți alegi mașina dacă ai copii miciCopiii marchează un înainte și un după pentru orice cuplu. Dacă ți-ai întemeiat recent o familie sau intenționezi să faci acest lucru, trebuie să știi că totul se va schimba în viața ta. Casa ta va părea mai mică, dormitorul matrimonial la fel, în șifonierele tale nu va mai încăpea nimic și mașina ta va fi foarte mică. Alegerea unei mașini noi este o provocare.

Este uimitor de cât spațiu poate avea nevoie un copil într-o mașină. Între scaunul de mașină, obligatoriu prin lege, căruciorul pentru copii și mai multe pungi în care trebuie ținute lucrurile necesare, foarte ușor poți rămâne fără spațiu în vehicul, dacă nu este prea mare. Rezultatul este că mulți părinți iau decizia de a-și vinde mașina și de a-și cumpăra una mai mare.

Sfaturi pentru a alege mașina corect

Dacă în acest moment te afli într-o situație similară celei pe care tocmai am descris-o, îți recomandăm să continui să citești acest articol. Indiferent de bugetul tău, îți vom oferi sfaturi pentru a alege o mașina potrivită, în cazul în care ai copii mici sau vei avea:

Ce tip de mașină este mai bun?

Răspunsul este “depinde”. Deși minivan-urile compacte sunt vehiculele de familiecel mai bine vândute, acestea nu sunt singurele opțiuni și nici cele mai bune opțiuni. Marele avantaj al acestora este că acestea sunt înalte, permițând o mai mare libertate de ridicare, de așezare în mod corect a copiilor. Dar au în schimb un spațiu mai restrâns.

Sedanul, de exemplu, este o mașină de familie prin excelență. Diferența dintre acest model și alte tipuri de carsoserii este aceea că are trei volume separate: motor, interior și portbagaj. În modul “break” sau “station wagon”, acest model este o opțiune ideală pentru orice familie cu copii.

Cât de sigură trebuie să fie?

Pe cât posibil. Deși este adevărat că, în prezent, toate mașinile care se vând  în Uniunea Europeană au standarde de securitate destul de ridicate, se pot adăuga mereu unele în plus pentru a spori securitatea, cum ar fi sistemele de frânare antiblocare, stabilitatea electronică sau distribuția forței de frânare.

De asemenea, este important ca vehiculul să aibă sistemul de prindere ISOFIX pentru scaunele pentru copii echipate cu această tehnologie. Este mai mult decât dovedit faptul că scaunele cu ISOFIX sunt mult mai sigure pentru copii în caz de accident cu impact lateral.

Trei sau cinci uși?

Fără îndoială, cinci uși. Pe cât de frumoase par vehiculele cu doar trei uși, te asigurăm că nu sunt practice ca vehicule de familie. Punerea unui copil în mașină, așezarea lui în scaunul auto și încercarea de a-l face să stea liniștit poate fi un adevărat supliciu. Renunță la estetică și optează pentru o mașină practică. 

Și portbagajul?

Nu există, de asemenea, loc de îndoială aici: cu cât este mai mare, cu atât mai bine. De asemenea, nu contează cât de mare este, pentru că, în cele din urmă, îl vei umple la maxim cu lucruri. Gândește-te că numai căruciorul pentru copii va ocupa aproape tot spațiul, iar pe lângă el  vei pune cu siguranță diferite sacoșe. De asemenea, vei pune la picioare multe alte lucruri mai mici datorită lipsei de spațiu.

De asemenea, ține cont de faptul că în cazul mașinilor cu cinci uși, portbagajul este mai mare și mai accesibil decât în cazul mașinilor cu doar patru uși.

Dotări suplimentare

De asemenea, în acest caz, majoritatea mașinilor vin de obicei cu toate funcționalitățile de bază incluse. Cu toate acestea, este posibil să fie nevoie de ceva dotări suplimentare pentru a îmbunătăți confortul în interiorul vehiculului, în special pe distanțe lungi.

Din nou, bugetul tău va fi decisiv în acest moment. Ca echipament interesant recomandăm GPS sau suport pentru utilizarea telefonului, conectivitate bluetooth, suport pentru băuturi și priză pentru a conecta dispozitive electronice.

Dincolo de aceste sfaturi, având în vedere că atunci când apar copiii cheltuielile cresc, îți recomandăm să îți cumperi o mașină second hand, la un preț mult mai accesibil decât dacă ți-ai alege una nouă.

Auto Rulate Bucureștiîți pune la dispoziție o gamă variată de mașini second hand. Suntem siguri că vei o găsi o mașină potrivită pentru familia ta. În plus, mașina pe care o vei achiziționa de la noi va avea km garantați 100%, 12 luni garanție, printre diverse alte avantaje.

Alege-ți o mașină din parcul nostru auto online, căci nu vei regreta!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne