Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cum afli dacă o mașină este de calitateDeși în prezent nu se poate spune că există mașini de proastă calitate, trebuie să învățăm să le diferențiem pe cele care sunt cu adevărat de calitate de cele care doar par. Există detalii care ne indică dacă ceea ce arată bine este cu adevărat de calitate.

Când a fost lansată a patra generație de Volkswagen Golf și primul Seat León,  tabloul de bord și ușile (care arătau minunat) erau din material plastic. Cu toate acestea, cu timpul suprafața lor s-a deteriorat, dezvăluind o calitate reală mult mai proastă decât a părut inițial.

Trebuie să învățăm să diferențiem calitatea aparentă de calitatea reală. Producătorii germani sunt genii la acest aspect, adevărați maeștri ai calității aparente, dar, dacă zgâriem un pic suprafața, de multe ori ies la iveală detalii care dezvăluie că realitatea nu este atât de bună pe cât părea să fie.

De exemplu, un truc tipic producătorilor este de a utiliza materiale cu aspect frumos în zonele cele mai vizibile, calitatea acestora scăzând în zonele cele mai inaccesibile. Avem o dovadă clară pe tabloul de bord. În mod normal, partea superioară este din material plastic cu o textură bună și ceva cauciucat. Pe măsură ce coborâm, elementele din plastic încep să pară din ce în ce mai rigide și de o calitate mai proastă.

Acum începe să fie evidentă și economia făcută la panourile ușilor și tot mai multe modele auuși frontale fabricate din materiale mai bune (unele chiar cu iluminare ambientală și mulaje decorative), în timp ce ușile din spate sunt realizate din materiale rigide.

În ceea ce privește elementele din plastic, lucrurile sunt foarte complicate. Avem tendința să credem că un plastic moale la atingere este de o calitate mai bună decât unul rigid, dar nu este întotdeauna cazul. Există tablouri de bord din materiale moi care se decolorează sau se fisurează ușor. În plus, se zgârâie după doar câțiva kilometri, în timp ce altele cu aspect mai puțin frumos la început se mențin ca în prima zi. 

Ajustările și omogenitatea sunt întotdeauna semne bune

Punctele cheie pentru a detecta dacă o mașină este bine fabricată și de calitate sunt cele care fac referire la modul de îmbinare a mai multor piese. Ajustările reprezintă întotdeauna un punct critic și delicat pentru producători. 

Brandurile auto fabrică practic numai caroseria și motoarele în sine, restul componentelor sunt externalizate altor producători. În interior, de exemplu, un punct de control bun este zona consolei centrale, unde găsim ieșirile de aerisire, comenzile sistemului de climatizare… sunt multe piese laolaltă într-un spațiu specific.

Pentru a ști dacă este bine ajustat sau nu, ar trebui să vă uitați la mai multe detalii, dar mai ales, dacă există omogenitate. Dacă aerisirea este mai mică într-o parte decât în cealaltă, dacă este mai bună sus decât jos sau dacă cea din partea stângă arată mai bine decât cea din partea dreaptă. Asimetriile și lipsa omogenității la finisaje și reglaje sunt un indiciu clar că nu a existat prea mult control la dimensionarea, fabricarea sau asamblarea pieselor.

Un alt punct critic este zona în care ușa din față este fixată bine și există un spațiu egal față de tabloul de bord. În mod normal, există un spațiu similar în partea stângă și în ​​partea dreaptă. Dacă ușa șoferului este aproape de tabloul de bord, în timp ce în partea dreaptă există un spațiu mare între ușă și tabloul de bord, acesta este un semn clar că cei care se ocupă cu controalele de calitate din fabrică nu acordă atenție acestor detalii.

Cadrul scaunelor este un alt aspect care indică câtă grijă a fost acordată fabricării. Există producători care, pentru a face economie, nici nu vopsesc structura metalică a scaunelor, având în vedere că este o parte care nu este vizibilă. Problema este că această structură oxidează și odată cu trecerea timpului,vor apărea nereguli la modul de reglare a spătarului, deformări etc.

În cazul caroseriei există trei lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a vedea dacă calitatea construcției este bună sau nu:

Omogenitatea vopselei: înainte v-am spus că mărcile auto fabrică practic caroseria. Ei bine, ar fi trebuit să fie mai conciși și să spunem că fabrică doar piesele metalice ale caroseriei. În mod normal, piesele din plastic sunt oferite de un alt furnizor. Din acest motiv, foarte frecvent se găsesc diferențe de nuanță între aripioare și bara de protecție ale unei mașini, deoarece aripa a fost vopsită de producător în cabina sa de vopsire auto, iar bara de protecție este vopsită în fabrica unei alte companii. Există modele în care aceste diferențe de culoare sunt foarte vizibile și, încă o dată, acesta este un lucru care indică lipsa unor controale de calitate corespunzătoare. 

Ajustări în punctele de legătură: din nou trebuie să căutați asimetrii și diferențe între o parte și cealaltă. Unirea barelor de protecție cu aripioarele sau farurile, fantele de la uși etc. Toate acestea vă spun dacă mașina fabricată este de calitate.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile la care trebuie să vă uitați pentru a afla dacă o mașină este fabricată cum trebuie. 

Dacă nu intenționați să vă cumpărați o mașină nouă, ci o mașină second hand, Auto Rulate București vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini rulate trecute printr-un control riguros înainte a fi puse în vânzare. Dacă achiziționați o mașină din parcul nostru auto nu trebuie să vă faceți griji în privința acestor detalii. Specialiștii noștri verifică eventualele probleme pentru ca voi să intrați în posesia unei mașini de cea mai bună calitate. Așadar, contactați-ne, fiindcă nu veți regreta!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne