Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cum aflăm valoarea aproximativă a unei mașiniCum aflăm valoarea aproximativă a unei mașini 

În fiecare tranzacție, atât în cumpărarea, cât și în vânzarea unui vehicul, factorul determinant este prețul care urmează a fi plătit. Și pentru stabilirea corectă a prețului, este important să cunoaștem valoarea vehiculului. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să aflăm prețul exact deoarece, deși putem cunoaște exact valoarea fiscală a unui vehicul, prețul său de piață poate fi complet diferit, întrucât pe piață sunt evaluați și alți factori care determină prețul final.

La calcularea valorii fiscale a vehiculului pe care intenționăm să îl cumpărăm, trebuie să facem un simplu calcul. Valoarea fiscală ia în considerare doar devalorizarea în funcție de vârstă a vehiculului fără a lua în considerare aspecte precum starea sa sau kilometrii.

Odată ce am aflat această valoare, trebuie să aplicăm devalorizarea suferită din cauza trecerii timpului.

În acest fel, atunci când cumpărăm un vehicul, cunoaștem deja valoarea sa și că prețul său de piață trebuie să fie apropiat de această valoare. În cazul în care este inferior,nu trebuie să avem încredere în ceea ce ni se spune, deoarece, în general, nimeni nu vinde un vehicul sub valoarea sa reală.

Cu toate acestea, aceasta nu este singura valoare pe care trebuie să o luăm în considerare, deoarece, așa cum am menționat, valoarea fiscală este una, dar valoarea de piață este alta, iar în final valoarea de piață este cea care va stabili prețul vehiculului. Factorii care influențează prețul de piață sunt:

Kilometri: fără îndoială, împreună cu anii, este cel mai decisiv factor. Kilometri ne dau o referință a utilizării care a fost dată vehiculului și servesc drept referință la alte elemente ale mașinii, deoarece acestea trebuie să fie în concordanță cu nivelul de uzură. Așa cum este logic, un vehicul cu kilometri mai puțini are o valoare de piață mai mare decât cu kilometri mai mulți. De asemenea, este important să știm cum au fost făcuți acești kilometri, deoarece un vehicul care a făcut de obicei distanțe scurte fără a acorda timp motorului pentru a se răci este mai rău decât un vehicul care face călătorii mai lungi, la o viteză constantă și la o temperatură ideală.

Revizii: La stabilirea unui preț de piață, trebuie să luăm în considerare întreținerea efectuată de către proprietar în timpul utilizării acestuia. O mașină care are cartea de revizie completă ne oferă informația că mașina a fost întreținută corespunzător pentru a funcționa perfect. În cazul în care nu există o carte reviziile tehnice, ultimele facturi de schimbare a uleiului, filtre și schimbarea curelei de distribuție, este indicat să vă îndreptați atenția spre o altă mașină.

Starea în care se află mașina și inspecția tehnică perioadă sunt elemente care ne indică dacă prețul mașinii este unul corespunzător sau nu.   

Starea vehiculului: Pe baza valorii fiscale, kilometrilor și reviziilor, putem stabili deja un preț de piață aproximativ. Cu toate acestea, în cazul prețului există factori care cresc sau scad valoarea mașini. Trebuie să analizăm starea coroseriei, dacă vopseaua este sărită pe alocuri, dacă sunt puncte de rugină. Trebuie să fim atenți la uzura tapițeriei, volanului, manetei schimbătorului de viteze și pedalelor. Aceștia sunt factori cheie care trebuie să fie în concordanță cu numărul de kilometri reflectați de indicator. În cazul în care este în stare bună, acest lucru ar ridica prețul sau, în caz contrar, ar reduce prețul.

Versiune: Valoarea de piață a unui vehicul este foarte afectată de versiunile ulterioare existente pe piața acelui model de mașină. Dacă mașina pe care vrem să o cumpărăm sau o vindem, a fost ultima versiune lansată pe piață, acest lucru îi va conferi o valoare de piață mare. Dar în momentul în care marca respectivă lansează o nouă versiune pe piață, valoarea vehiculului scade mult. Prin urmare, cu cât există mai multe versiuni ulterioare, cu atât  valoarea de piață este mai mică și viceversa.

Exclusivitate: Și, în sfârșit, un factor care poate crește sau scădea valoarea unui vehicul este oferta  care există pe piață. Ca în toate tipurile de piețe, elementele exclusive se bucură de un preț de piață deasupra valorii reale. Prin urmare, o mașină cu o ofertă mare pe piață implică o concurență mai mare a prețurilor și acest lucru presupune un preț mai mic în cazul în care se întâmplă invers.

Sper ca aceste sfaturi să vă fie de folos. Însă, dacă vreți să achiziționați o mașină de bună calitate, la un preț foarte bun, apelați la noi, la Auto Rulate București. În parcul nostru auto există o gamă variată de mașini second hand cu kilometri reali, reviziile făcute, stare foarte bună. Merită să cumpărați de la noi, căci vă veți bucura de un autoturism care nu vă va face probleme o lungă perioadă de timp.

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne