Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Cele mai bune mașini pentru șoferii de peste 50 de aniConfort, securitate, mai mult spațiu și acces facil. Acestea sunt doar câteva dintre cerințele cheie la cumpărarea unei mașini după vârsta de 50 de ani.

În total în Europa și conform unui studiu al Observatorului Cetelem, vârsta medie pentru cumpărarea unei mașini este de 52 de ani, deoarece multe persoane cu permis auto așteaptă ca odraslele lor să-și ia zborul pentru a folosi bugetul familiei pentru achiziționarea unei mașini. 

Ce trebuie să aibă un vehicul potrivit pentru persoanele în vârstă

Șoferii de peste 50 de ani au tendința de a opta pentru o mașină care să le ofere următoarele:

Spațiu. Indiferent de dimensiunea mașinii, care poate avea avantajele sau dezavantajele sale, indiferent dacă este o mașină mică (mai ușor de gestionat) sau una mare (mai sigură), dimensiunile nu trebuie să fie sinonime cu lipsa de spațiu în interior. Un vehicul compact trebuie să ofere spațiu și o capacitate de stocare și de mișcare similare sau egale cu cele oferite de o mașină mare. În plus, trebuie să se poată profita de spațiu în cel mai eficient mod posibil. Spațiu între scaune pentru a întinde picioarele sau în portbagaj pentru a putea transporta cumpărături, jucării sau valize.

Asistență la parcare. Pe măsură ce anii trec, viziunea periferică se pierde, iar gâtul suferă de torsiune constantă. Manevrele la parcare tind să streseze mușchii și articulațiile gâtului și spatelui: este important să căutați modele care încorporează sisteme de asistență la parcare, cum ar fi camere și senzori care calculează distanța față de alte mașini, ecran încorporat în tabloul de bord sau avertizare sonoră.

Confort. Începând cu scaunele, care ar trebui să fie spațioase și confortabile, cu întăritură lombară și înălțimea necesară pentru a sprijini capul fără a strânge gâtul. Dacă șoferul sau copilotul său au o problemă de sănătate legată de vârstă, cum ar fi dureri articulare, artrită sau vedere limitată, este important să încercați să găsiți tipul de vehicul în care se poate călători cât mai confortabil posibil, cum ar fi scaunele încălzite care previn durerile de spate, transmisia automată sau componentele reglabile, cum ar fi volanul și pedalele.

Accesibilitate. Nu trebuie să vă gândiți doar la viitor (o mașină care este achiziționată la 65 de ani poate rezista până la 80), ci și la nevoile întregii familii. Accesul ușor în mașină este benefic atât pentru șoferi și pentru pasagerii în vârstă, cât și pentru copii, atunci când călătoriți cu aceștia. Un vehicul accesibil trebuie să aibă rama ușii suficient de joasă pentru a nu avea nevoie de o platformă de acces (ceva obișnuit la multe modele SUV), spațiu de intrare mare și, în general, un design care să nu presupună un efort excesiv pentru intrarea în vehicul.

Siguranță. Un procent ridicat din investițiile pe care le fac brandurile auto în fiecare an sunt destinate cercetării de noi tehnologii care protejează vehicule din punct de vedere al siguranței. Mașinile de astăzi avertizează șoferii când părăsesc banda (unele redirecționează chiar direcția mașinii), măsoară distanța față de alte mașini folosind senzori, frânează automat înaintea unui obstacol și reglează farurile la mediu pentru a maximiza vizibilitatea.

Cele mai bune tehnologii pentru șoferi peste 65 de ani

Atunci când un șofer senior vrea să cumpere o mașină de la un dealer autorizat, el poate fi copleșit de lista aproape interminabilă de funcții și tehnologii noi cu care brandurile echipează  modelele lor mai noi. Deși marea majoritate vizează îmbunătățirea siguranței și confortului tuturor tipurilor de șoferi, există unele care sunt deosebit de practice pentru cei peste 50 de ani:

-Mașina și portbagajul se deblochează fără cheie și pornesc fără cheie;

-Scaune și volan încălzite;

-Vitezometru digital;

-Sistem de navigare audio;

-Camere de asistență la parcare și senzori;

-Lumini care se adaptează sau lumini automate;

-Oglinzi cu întunecare automată;

-Controlul tracțiunii ASR;

-Sisteme de alertă pentru coliziune frontală;

-Senzor pentru orbire;

-Sisteme automate de frânare etc.

3 tipuri de mașini pentru șoferi peste 50 de ani

Renault Mégane

Un vehicul spațios, cu o capacitate mare de transport și depozitare, scaune comode, printre altele. 

Toyota Yaris

Acest vehicul cu o lungime mai mică de 4 metri are spațiu pentru cinci persoane.

Ford Focus

Este o mică bijuterie a puterii și a eficienței privind consumul, care dispune de comenzi vocale, senzor de parcare care permite parcarea fără a atinge volanul, sistemul de frânare asistat, sistem cruise control și deschiderea și pornirea fără cheie.

Dacă nu vă permiteți modelele noi ale acestor mărci, nu-i nimic. Auto Rulate București vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini rulate de o calitate excepțională. Cu siguranță vă veți găsi mașina potrivită pentru vârsta și bugetul familiei voastre. Contactați-ne pentru a vă ajuta să vă alegeți mașina perfectă!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne