Ce întreținere trebuie oferită unei mașini cu 10 ani vechime
Poluarea mediului continuă să se înrăutățească.Iată ce tip de întreținere ar trebui oferită unei mașini cu vechime pentru a o menține în stare excelentă.
Ce trebuie sa faceți pentru ca mașina cu destui ani vechime să nu contamineze mediul mai mult decât trebuie?
Dacă vehiculul dvs. are mai mult de zece ani, o examinare tehnică va fi unul dintre punctele cele mai importante. Adică, specialistul responsabil va examina problema emisiilor de gaze, deoarece mașina care are mai mult de zece ani, ar fi trebuit să aibă parte de o întreținere completă.
În cazul în care dețineți o mașină cu mai mult de 200 de mii de kilometri, iar motorul sau alte sisteme ale mașinii nu au avut parte de revizie, motorul va scoate fum și nu va trece testul de emisii.
Pentru ca mașina să nu polueze excesiv, motorul trebuie reparat și toate componentele interne înlocuite. Motorul trebuie demontat, reparat și verificat dacă funcționează corespunzător.
Potrivit specialiștilor se pare că nu există o cultură bună de întreținere a vehiculelor. De exemplu, unii utilizatori, în loc să schimbe uleiul de motor la fiecare cinci mii de kilometri, îl schimbă la fiecare șapte sau opt. Aceștia prelungesc schimbarea uleiului și acest ulei după cinci mii de kilometri, își pierde proprietățile de lubrifiere. Își poate face treaba în continuare, dar nu mai lubrefiază așa cum ar trebui și contribuie la apariția uzurii premature.
După cum am menționat, unul dintre primii pași de urmat este repararea motorului. Iată ce implică acest lucru.
Cum se face o revizie corespunzătoare la motor?
Dacă mașina are deja 200 mii kilometri, motorul trebuie reparat, dezasamblat parte cu parte. Odată făcut acest lucru, toate componentele care au de a face cu performanța optimă a motorului trebuie schimbate.
Ce componente ale motorului trebuie schimbate?
În principiu, inelele motorului, pistoanele, garniturile complete, sistemul de distribuție (lanț sau curea de distribuție), supapa motorului, pompa de apă, pompa de ulei, pompa de benzină dacă motorul este pe benzină etc. Aceasta este o reparație integrală.
Ce alte sisteme ale mașinii trebuie să aibă parte de o întreținere corespunzătoare?
Atunci când faceți revizia unei mașini trebuie, asemenea, să faceți revizie și la sistemul de frânare, la direcție, suspensie, amortizoare, la cutia de viteze și la sistemul electric.
Cum trebuie întreținut sistemul de frâne?
Conform specialiștilor, întreținerea acestui sistem implică schimbarea plăcuțelor de frână și a saboților de frână, a discurilor și a tamburilor de frână.
În cazul plăcuțelor de frână și al discurilor frontale, trebuie schimbate cele de la roțile din față, iar în cazul saboților și tamburilor, trebuie schimbați cei din spate. Cu toate acestea, mașinile moderne de astăzi sunt prevăzute cu discuri și plăcuțe în față și în spate. Darcele mai multe dintre mașinile cu vechime de zece ani, dispun de sistemul menționat mai sus.
Sistemul de direcție
Volanul care se rotește are o axă și acea axă merge către roți. Tot acest sistem de articulații, este un sistem de mobilizare a roților.
Odată cu kilometrajul, acest lucru este uzează, mai ales pe anumite șosele, cum ar fi cele cu găuri, gropi, denivelări. Acest lucru duce la afectarea sistemului de direcție, motiv pentru care întreținerea sa este extrem de importantă.
Sistemul electric
Pe scurt, sistemul electric se deteriorează destul de mult în zece ani. Ce implică acest sistem? Tot ce are legătură cu iluminarea: farurile, luminile din față, spate, tot ceea ce cuprinde partea electrică.
Sistemul de suspensie
În cazul sistemului de suspensie este vorba de tot ceea ce ține de amortizoare. De asemenea, în ceea ce privește anvelopele, întreținerea acestora este legată de sistemul de direcție și suspensie.
La o mașină cu 200 mii de kilometri, cel puțin trei seturi de pneuri trebuie schimbate de-a lungul timpului, dacă nu chiar patru. Anvelopele nu sunt supuse numai kilometrajului, ci și timpului. În zece ani se uscă sau se crapă datorită materialului lor. Indiferent dacă anvelopele sunt folosite sau nu, se deteriorează și datorită condițiilor de mediu: frig, căldură, uscăciune etc. Dacă anvelopele nu sunt în stare bună, nu vor fi eficiente în timpul mersului.
Dacă nu aveți încă o mașină, dar vă doriți una, vă recomandăm să vă alegeți una din parcul nostru auto online de mașini second hand.Veți avea parte de revizie la livrare, seriozitate, prețuri foarte bune, calitate, eficiență, printre multe altele.
Pășiți în lumea Auto Rulate București, căci nu veți regreta.