Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Ce este mai important când cumperi o mașină: kilometrii sau vârsta?Ce este mai important când cumperi o mașină: kilometrii sau vârsta?

În lumea mașinilor rulate, doi factori par să aibă un efect major asupra prețului: kilometrajul și vârstă. O mașină de 8 ani este de obicei mai puțin costisitoare decât o mașină de 2 ani, de exemplu, in timp ce o mașină cu 100.000 de kilometri este în mod normal mai puțin costisitoare decât o mașină cu 20.000 de kilometri. Dar cum rămâne cu o mașină de 2 ani cu 100.000 de kilometri? Sau o mașină de 8 ani, cu doar 20.000 de kilometri? Dacă cumpărați o mașină, ar trebui să vă preocupe mai mult de kilometrii sau vârsta ei? Avem răspunsurile.

Kilometri

Dacă cumpărați o mașină rulată, kilometrajul ar trebui să fie un factor important în decizia dvs. La urma urmei, kilometrajul unei mașini este o măsură a vieții pe care o trăiește – deci o mașină cu doar 70.000 de kilometri merită mult mai mult decât una care are 170.000 de kilometri. Componentele motoarelor, componentele suspensiei și alți factori sunt concepuți să dureze doar atât de mult, iar o mașină cu prea mulți kilometri este rareori o decizie bună.

Cu toate acestea, modul în care o mașină a făcut kilometrii este extrem de important de înțeles. Un vehicul cu toți kilometrii parcurși în oraș va fi mai uzată decât una care are făcuți kilometrii la drum lung, deoarece kilometrii la drum lung sunt mai ușor de făcut pentru mașină. În mod similar, o mașină cu un proprietar ce ține la mașina sa și are grijă de orice problemă și care o întreține perfect în conformitate cu indicațiile producătorului, va rezista mult mai mult decât o mașină deținută de cineva care nu pune mare accent pe întreținere – chiar dacă mașina mai bine menținută are mult mai mulți kilometri. Când cumpărați o mașină second hand, este important să vă dați seama pentru care dintre ele să optați.

Vârsta contează

Dar asta nu înseamnă că vârsta nu este importantă. În timp ce kilometrajul contează foarte mult, vârsta unei mașini poate fi la fel de importantă – și, în unele cazuri, este chiar mai importantă decât kilometrajul. De exemplu: o mașină veche de 10 sau 15 ani cu doar 30.000 sau 40.000 de kilometri poate fi atrăgătoare. Dar, având în vedere că șoferul nu a petrecut atât de mult timp în spatele volanului în ultimii 10 sau 15 ani, s-a ocupat de întreținere? A reparat elementele care s-au stricat?

Mai important, atunci când vine vorba de o mașină mai veche cu kilometri puțini, ar trebuie să ne facem mai puține griji pentru piesele de cauciuc și alte componente care, în mod normal, nu se uzează dacă nu sunt folosite. O mașină veche de 6 sau 7 ani care și-a petrecut o mare parte din viață staționând, de exemplu, ar putea ridica mai multe semne de întrebare decât o mașină veche de 10 ani care a fost bine întreținută.

Punctul nostru de vedere?

Punctul nostru de vedere este că vârsta și kilometrii nu contează atât de mult pe cât credeți. În schimb, modul în care a fost întreținut mașina în timpul vieții, este ceea ce o face atât de importantă. O mașină de 5 ani, cu doar 50.000 de kilometri, poate avea mult mai multe probleme decât o mașină veche de 10 ani care are kilometri dubli. Totul depinde de tipul de vehicul, tipul de proprietar și tipul de întreținere care a fost efectuat. Acesta este unul dintre motivele pentru care este important să verificați mașina înainte de a o cumpăra. Din acest motiv, nu puteți judeca condiția unei mașini numai pe baza vârstei și kilometrilor.

Dacă vreți să cumpărați o mașină rulată, cea mai bună calitate de mașini second handeste la un clic distanță, în parcul auto online al Auto Rulate București

Aici veți găsi oricând mașini second hand la un preț foarte bun, atent verificate la livrare, cu garanție 12 luni, printre altele. Contactați-ne, căci nu veți regreta achiziția făcută. 

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne