Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Ce aspecte nu sunt atât de importante atunci când cumpărați o mașină rulatăUneori acordăm o importanță prea mare defectelor care ni se par grave și, pe de altă parte, ignorăm altele. Acestea sunt principalele aspecte care de obicei ne fac să ezităm atunci când cumpărăm o mașină rulată și nu ar trebui să împiedice achiziția ei.

Un far spart, o lovitură la ușă, o bara de protecție desprinsă etc., există defecte când vorbim de o mașină second-hand, care sunt uneori evidente, dar nu ar trebui să fie o piedică în cumpărarea ei. Dimpotrivă, ar trebui să le vedeți ca o oportunitate de negociere a prețului. Vom trece în revistă cele mai tipice defecte cărora nu ar trebui să le acordați atât de multă importanță.

Cei mai mulți cumpărători consideră că este important ca motorul să funcționeze corect, ignorând importanța caroseriei, dar este exact invers. Este mult mai ușor să reparați un motor sau o parte mecanică decât structura mașinii. Ceea ce se întâmplă este că există anumite defecte în cazul caroseriei care sunt importante și altele care nu sunt atât de importante.

Deseori un cumpărător bate în retragere când vede o mașină lovită, în  parcare, la o portieră și, în cele din urmă, alege o mașină proaspăt vopsită, dar care se dovedește a avea probleme la capotă și portiere, printre altele. Deși o mașină cu un aspect neîngrijit ar trebui să vă pună în alertă, deoarece nu i s-a acordat o întreținere corespunzătoare, prezintă lovituri ușoare, zgârieturile etc., nu ar trebui să vă descurajeze, ci ar trebui să considerați toate aceste probleme o modalitatebună de negociere a prețul.

Desigur, trebuie să aveți grijă la farurile, stopurile și oglinzile mașinilor, deoarece unele au prețuri exorbitante, mai ales la modele mai moderne care integrează camere și senzori în oglinzi, faruri a cu LED-uri sau stopuri moderne cu semnale de rotație secvențiale. 

O bară de protecție desprinsă sau ruptă este o problemă gravă. În acest caz, este necesar să vă gândiți bine la motivul pentru care este desprinsă. Uneori, pur și simplu s-a desprins în urma unei mici lovituri, alteori se datorează clemelor care o fixează care se rup. În acest caz, va trebui să schimbați fie toată bara, fie doar clemele.  În funcție de model, puteți găsi piese de schimb ieftine la o firmă de dezmembrări.

Kilometrii unei mașini rulate sunt importanți, dar nu pe cât se crede

O altă obsesie tipică a celor care vor să cumpere o mașină rulată o reprezintă kilometrii. Desigur, aceștia sunt un factor important, dar relativ. Dacă veți face câțiva kilometri pe an, deși mașina pe care o cumpărați are mulți la activ, încă o puteți folosi mulți ani și, în schimb, o puteți cumpăra la un preț mai bun.

Pe de altă parte, mai mult decât kilometrii în sine, important este cum au fost parcurși acești kilometri și modul în care a fost îngrijită mașina și, în plus, trebuie să nu aveți încredere în mașinile cu un kilometraj foarte mic. Numărul mediu de kilometri pe care un șofer îl face poate fi între 10.000 și 15.000 km pe an. Dacă vă uitați la o mașină cu 10 ani, este normal să aibă între 100.000 și 150.000 km la bord. Dacă are doar 70.000, ar trebui să vă puneți un semn de întrebare și să aveți încredere numai dacă există dovezi că sunt km reali.

Dacă mașina a fost folosită intens în oraș, dacă nu a fost întreținută corect (nu păstrează un istoric al reviziilor) sau dacă șoferul este foarte dur cu mașina (de aceea îmi place întotdeauna cel care îmi vinde mașina conduce la un moment dat în timpul testului), este foarte probabil ca starea tehnică să fie mai rea decât în cazul unei mașini cu mai mulți kilometri, dar mai bine întreținută.

Starea scaunelor este un factor important. Uneori, acordăm mai puțină importanță scaunului șoferului oarecum uzat care nu mai are fermitatea de altădată decât loviturii unei aripi, dar criteriul trebuie să fie exact opusul. Dacă scaunul șoferului este prea uzat, este o dovadă clară că mașina are mulți kilometri (cu excepția cazului în care proprietarul este o persoană foarte mare). În plus, trebuie să rețineți că este mai dificil și mai scump să găsiți un scaun bun pentru a-l înlocui pe cel uzat.

Pe scurt, deși estetica este importantă, nu ar trebui să vă împiedice un aspect mai puțin frumos să cumpărați o mașină și nici nu trebuie să aveți încredere mereu într-o mașină cu un aspect impecabil. Uneori, dincolo de un aspect urât există o achiziție bună.

Dacă vreți să cumpărați o mașină rulată de bună calitate și la un preț avantajos, vizitați parcul auto online al Auto Rulate București. Vă punem la dispoziție o gamă variată de modele de mașini rulate, trecute printr-un control riguros înainte de a fi puse în vânzare.  Colaborați cu noi, căci nu veți regreta.  

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne