Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

Avantajele și dezavantajele achiziționării unei mașini SUVCând luați decizia de a cumpăra o mașină, nu vă uitați doar la bugetul pe care îl aveți. Vă uitați și la tipul de mașină dorit, la brand și la model, chiar și la culoarea sau accesoriile suplimentare. SUV-urile, cunoscute și sub denumirea de crossover sau de teren, sunt una dintre cele mai vândute mașini în prezent, iar segmentul lor este destul de popular.

Ce ar trebui să știți înainte de a lua în considerare achiziționarea unui SUV?

SUV-urile – Vehiculele utilitare sport – au avantaje și dezavantaje. Acestea pot înclina balanța atunci când aveți în vedere o achiziție la fel de importantă ca mașina, de aceea merită să aflați mai multe informații despre avantajele și dezavantajele lor.

Avantaje ale SUV-urilor

Apărătorii acestor mașini consideră că au anumite avantaje în comparație cu orice alt tip de mașină de pe piață. Trebuie spus că poate suna oarecum subiectiv, dar practic alegerea unei mașini este oarecum subiectivă.

Design atractiv. Estetica joacă un rol esențial când vine vorba de achiziționarea unui vehicul. SUV-urile au de obicei linii agresive, roți mari, cromate și alte elemente pur decorative care alcătuiesc o estetică care le place mult.

Garda la sol mare. Sunt vehicule cu garda la sol mare care, împreună cu suspensiile ridicate, le fac mai eficiente când vine vorba de părăsirea asfaltului decât berlinele. Aceasta nu înseamnă că un crossover este un SUV eficient, chiar deloc. Pur și simplu, pentru drumurile neasfaltate sunt mai bune decât berlinele.

Este mai ușor de condus decât un Jeep. Mai exact, SUV-urile sunt vehicule optimizate pentru a circula pe asfalt, și de aceea au anumite caracteristici care fac mai ușor conducerea lor pe acea suprafață decât orice alt tip de mașină. Și, tocmai din acest motiv, sunt vehicule mai incomode de condus – mai ales cu viteză mare, pe autostradă. SUV-urile au suficientă capacitate de manevră pentru a se aventura pe piste pline de murdărie. Astfel, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la controlul diferențialului auto sau la schimbarea vitezelor.

Poziția în timpul conducerii este mai înaltă. Este un avantaj relativ, deoarece SUV-ul fiind mai înalt, veți avea vizibilitate mai bună. De asemenea, este un punct în favoarea sa atunci când intrați și ieșiți din mașină, deoarece este cel mai firesc lucru acela de a sta sau de a vă ridica de pe un scaun, contrar a ceea ce se întâmplă cu multe mașini de clasă inferioară.

Habitaclu confortabil, versatilitate. Spațiul interior al SUV-ului este, de regulă, superior spațiului interior al mașinii normale. Acest lucru înseamnă că există spațiu mai mult pentru ocupanți și există chiar și modele cu șapte locuri, ideale pentru o familie medie / numeroasă.

Dezavantajele SUV-urilor

Principalul dezavantaj al SUV-urilor este prețul lor, care este mai mare decât al oricărei mașini normală. Acest lucru poate fi înțeles pentru că sunt mai mari, sunt fabricate din materiale și elemente care trebuie să fie mai rezistente, iar toate acestea au un impact asupra prețului, printre altele.

Consuma mai mult combustibil decât mașinile normale și poluează mai mult. Au motoare mai mari care trebuie să miște mai multe kilograme și, fiind mai înalte, este afectată aerodinamica.

Beneficiile sale, fără a fi rele, sunt mai sărace decât cele ale autoturismelor. Sunt mașini cu o agilitate mai mică datorită greutății mari și a unui centru de greutate mai mare. Aceasta face legătura cu punctul următor.

Nu pentru că sunt mai mari, sunt mașini mai sigure. Centrul ridicat de greutate poate face din ele mașini care se orientează mai ușor decât autoturismele, iar masa lor mai mare implică o inerție mai mare la viteze normale.

Merită să cumpărați un SUV?

Din punct de vedere practic, nu este cea mai bună achiziție din lume. Cu excepția cazului în care circulați de obicei pe drumuri murdare sau drumuri neasfaltate, destul de bune, cumpărarea unui SUV este asociată cu statutul social și are, așa cum am spus, câteva avantaje în ceea ce privește habitaclul. Dar costurile, pe termen lung, vor fi mai mari decât cele ale unui autoturism sau ale unei mașini de familie.

Cu toate acestea, alegerea vă aparține. Auto Rulate București vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini rulate la un raport calitate-preț excepțional. Așadar, contactați-ne pentru a vă ajuta să alegeți mașina perfectă pentru voi. Colaborând cu noi veți beneficia de numeroase avantaje precum 12 luni garanție, km garantați 100%, service la livrare și verificare completă, posibilitatea de a cumpăra o mașină mai nouă prin Buy-Back, printre altele. Spor la cumpărături!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Contacteaza-ne