Telefon:

0762331717

Showroom:

Strada Atomistilor, Nr. 50, Magurele, judetul Ilfov

8 tipuri de mașini potrivit caroseriei lorCaroseria este una dintre părțile esențiale ale mașinii, este ceea ce definește și caracterizează un anumit vehicul și îl diferențiază de altele, cu alte cuvinte este structura de bază a unei mașini. Și există diferite tipuri de caroserii. Încă nu le știți? Le veți afla din acest articol.

Sedan

De asemenea, cunoscut sub numele de limuzină, acest tip de vehicul există încă de la nașterea mașinii și are o caroserie de 3 volume: motor, interior, portbagaj. Una dintre caracteristicile sale se referă la capacul portbagajului, care nu are sticlă pe spate și înainte trebuia să fie separat de interiorul mașinii. 

 Dar în 1983 – când Ford a lansat modelul Orion cu un sistem de scaune rabatabil, alte mărci “au copiat” această idee. Pe de altă parte, acest tip de caroserie are, de obicei, mai mult spațiu – în compartimentul pasagerilor – decât într-un hatchback și de obicei are patru uși.

Mașinile Sedan sunt mașinile clasice cu spațiu pentru 4 sau maxim 5 persoane – la început a fost doar pentru 4. Și, deși au variat și s-au schimbat pentru a se adapta cerințelor șoferilor, își păstrează mereu esența a trei volume.

Hatchback

Vehiculele hatchback sunt mașini cu două volume. De fapt, numele lor înseamnă exact asta. Această structură – caracterizată prin faptul că este închisă și rigidă – constă dintr-o zonă în care sunt localizați pasagerii și are spațiu integrat de bagaje, cu ușă proprie. Ușa include un geam pe spate și este considerată o altă ușă, motiv pentru care se spune în general că acestea sunt modele cu cinci uși. Pe de altă parte, majoritatea modelelor hatchback au scaune de spate rabatabile, astfel încât să puteți transporta obiecte mari care nu încap în alte autovehicule, cum ar fi un sedan.

Un avantaj al acestui tip de caroserie este lungimea sa: nu este o mașină lungă, este foarte ușor de parcat oriunde.

SUV

Termenul de SUV  înseamnă Sport Utility Vehicle. Acestea sunt mașini mixte care combină pragmatismul unui vehicul pentru turism cu robustețea unui SUV.

SUV-ul are o caroserie dintr-o singură piesă, care are în același timp elemente detașabile precum uși sau barele de protecție. De obicei, acestea au tracțiune integrală și sunt proiectate pentru a fi utilizate în principal pe asfalt. Sunt vehicule mai înalte decât un hatchback sau un sedan, iar interiorul lor este și mai mare.

Crossover

Aceste vehicule sunt adesea confundate cu SUV-urile și este de înțeles deoarece un crossover este un model care a fost construit cu avantajele SUV-urilor tradiționale. Dar diferența dintre ele este că, crossover-ul combină caracteristicile unui SUV, cu caracteristicile de bază ale unei mașini, menținând stilul și aspectul “aventuros”.

Avantajul crossover-ului este consumul mai mic decât al unui SUV, în plus față de alte facilități cum ar fi suspensia pe spate independentă.

De familie

Au un design de două volume, unul pentru motor și altul în care compartimentul pentru pasager și compartimentul de încărcare sunt combinate. Principalul lor beneficiu este spațiul. Pot avea până la trei sau patru rânduri de scaune, iar portbagajul este destul de mare. Pentru toate acestea, poartă numele de ” mașini de familie”.

Se caracterizează prin faptul că sunt confortabile, spațioase și mai presus de toate sigure.

Sport sau coupe

Acest tip de vehicul are de obicei două sau trei volume și două uși laterale, având spațiu pentru 3 persoane – două în față și una în spate. Caroseria sa are o greutate mult mai mică decât alte tipuri de vehicule, iar din punct de vedere estetic, aceasta este mai frumoasă.

Această caroserie este ideală pentru tineri – sau persoane mai puțin  tinere – fără obligații, care nu trebuie să-și facă griji în ceea ce privește călătoria cu copiii și care nu au nicio problemă dacă o persoană nu stă foarte confortabil, din cauza spațiului mic, în spate.

Minivan

În aceste vehicule cele trei volume sunt unite, nu există niciun fel de separare. Pe de altă parte, ușile din spate sunt culisante. Ușile șoferului și persoanei din dreapta se deschid normal. În funcție de mărimea minivanului, numărul de locuri variază, dar în mod normal acestea au între 5 și 7 locuri.

Acest tip de caroserie poate fi folosit pentru a oferi diverse servicii. Multe companii le folosesc pentru a transporta personal sau mărfuri. 

Pick-up

Un vehicul pick-up este o mașină cu aspect de teren, a cărui caroserie este destul de înaltă. Caracteristica principală a acestuia este bena din spate, care este aproape întotdeauna neacoperită, dar poate fi acoperită și de o structură de sticlă sau pânză. Acest vehicul are de obicei tracțiune pe spate sau tracțiune integrală.

Pe de altă parte, cabina pasagerului este complet separată de bena unde se poate pune marfă, aceasta fiind o altă caracteristică importantă. Această benă este foarte utilă pentru transportul încărcăturilor și a articolelor cu volum mare.

Ce mașină v-ar plăcea? Vizitați parcul online al Auto Rulate București și alegeți-vă mașina second preferată. În parcul nostru există o gamă variată de mașini second hand, de cea mai bună calitate, la un preț excepțional. Spor la cumpărături!

Alte articole de pe blog

         🎁 𝗖𝗔𝗗𝗢𝗨: Distribuție și pompă apă + Revizie (Ulei și filtre)! Garanție până la 12 luni!

Call Now ButtonContacteaza-ne